Şikayet ettikleri müteahhit sitenin elektriğini kestirdi

Şikayet ettikleri müteahhit sitenin elektriğini kestirdi
Diyarbakır’da 4 yıl önce aldıkları siteyi bitirmediği için şikayet edilen müteahhit, enerji şirketine başvurarak, 152 dairelik sitenin elektriğini kestirdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Dokuzçeltik Mahallesi Mir Celadet Bulvarı üzerindeki 4 bloklu Babil 75 sitesinin elektrikleri bugün sabaha doğru kesildi. İddialara göre, siteyi yarım bıraktığı için site sakinlerinin şikayet ettiği müteahhit, enerji şirketine (DEDAŞ) başvurarak, sitenin elektriğini kestirdi. Mobilyaların takılmadığı, doğalgazın bağlanmadığı sitede, elektriğin kesilmesi ile daha da mağdur olan site sakinleri isyan etti. Elektrik kesintisi nedeniyle su da alamadıklarını belirten site sakinleri, yetkililerin sesini duymasını istedi.

Depremden sonra taşındılar

2019 yılında 300-350 bin liradan temelden satılan site bitmediği için, depremden önce 2-3 ailenin yaşadığı, depremden sonra bu sayının 40’a ulaştığı öğrenildi. Müteahhidin, “param yok” diyerek daireler, dolap, mobilya, doğalgaz bağlamadığı belirtildi.

'Müteahhit ortada yok'

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan site sakinlerinden Ali Aslan, “2020 yılında bu siteden ev aldık. Bize 6 ayda teslim ediyoruz dedi. 6 ay oldu 3 sene. 2020’de evimizi sattık 2 sene kiraya geçtik. Ekim 2022’de kiraların artmasıyla mecburiyetten eksiklere rağmen eve geçtik. Ne yol ne doğalgaz, elektrik, su, asansör, site çevresi, mobilyalar, tesisat ve korkuluklar gibi birçok alanda hiç birşey yapmadılar. Müteahhide telefon açtığımızda 1 saate döneceğim diyor. Yol için mahkeme 1 Mart diyorlar. Yoldan da bi haber yok. Biz 11. katta oturuyoruz, annemin ayağı sakat. İndiğinde zar zor çıkıyor. Babamın kalbi var, her yukarı çıktığında 10 dakika annem kalbine masaj yapıyor. Burada çocuklar her gün okula gitmek için yola kadar yürüyorlar. Karda kışta ne çocukları düşünen var ne yaşlıları. Belediyeye, DEDAŞ’a, DİSKİ’ye, CİMER’e mesaj attık. Hiçbirinden olumlu dönüş alamıyoruz” dedi.

Haber: Gönül Morkoç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum