SON DAKİKA - Dicle kıyısındaki çadır kent hakkında tahliye kararı!

SON DAKİKA - Dicle kıyısındaki çadır kent hakkında tahliye kararı!
Dicle Nehri kıyısına kurulan Diyarbakır’daki çadır kent hakkında valilik tahliye kararı verdi. Valilik, hava şartlarının normalleşmesi ile birlikte depremzede vatandaşların çadır kente yerleştirileceğini duyurdu.

AMİDA HABER - Sivil toplum örgütlerinin uyarısına rağmen Dicle Nehri kıyısına kurulan çadır kent de Diyarbakır’a yağan yağmurdan etkilendi.

Çadır kentte kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla ayrıldı

cadir-kent-5.jpg

Bir çok çadırı su bastı. Bazı depremzedeler kendi olanakları çadır kentten ayrılırken, Diyarbakır Valiliği de çadır kent hakkında tahliye kararı aldı.

Tahliye işlemleri sırasında çocuklar olumsuz etkilendi

cadir-kent-1.jpg

Tahliye edilen depremzedeler kentteki spor salonlarına yerleştirilecek.

Vatandaşlar çadır kenti böyle tahliye etti

cadir-kent-4.jpg

Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı: Tahliye devam etmekte

Öte yandan Diyarbakır Valiliği, çadır kentte yaşayan vatandaşların tahliyesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Silvan yolu üzerindeki Çadır kentte barınan depremzede vatandaşlarımızın, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilmeleri kararlaştırılmış olup, vatandaşlarımızın tahliyeleri valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca devam etmektedir. Hava şartlarının normalleşmesinin ardından vatandaşlarımızın tekrar çadır kente yerleşmeleri sağlanacaktır. Hâlihazırda, çadır kentimizde herhangi bir sel baskını veya taşkın riski bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve en iyi şekilde barınmalarını sağlamak üzere çalışmalarımız titizlikle devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.