SP’li Ergin: Silvan tütününü yok edenler, insanımızı Amerika tütününe mahkum etti

SP’li Ergin: Silvan tütününü yok edenler, insanımızı Amerika tütününe mahkum etti

Partisinin Silvan Kongresinde konuşan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, “Sizin dev fabrikalarınız yerine hazır su fabrikası mı olacaktı? Sizin Tütününüzü yok edenler, insanımızı Amerika Tütününe mahkûm etti” dedi.

AMİDA HABER- Saadet Partisi Silvan İlçe örgütü, kongreye gitti. İlçede bulunan bir salonda yapılan kongreye Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akpınar, Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, Saadet Partisi İlçe Teşkilatları, CHP, DEVA, Gelecek, HÜDA PAR ve İYİ Partinin Silvan İlçe Başkanları katıldı.

silvan.jpg

Sömürüsüz bir sistem için sizinleyiz

Kongrede konuşan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin şunları söyledi, “Bu şehrin harcındaki hüznü, gözyaşını, kimsesizliği, yıkımları biliyoruz. Biz kanayan yaraya merhem olmak için buradayız. Silvan'ı Gözde bir şehirden, Kırsal bir beldeye dönüştürdüler. En verimli topraklara sahip bu şehirde tarımı ve hayvancılığı bitirdiler. Biz "Herkes kendi diliyle konuşsun" diye buradayız. Hakça paylaşım için, adil bir düzen için, sömürüsüz bir sistem için, insanca bir yaşam için sizinleyiz.

Silvan tütününü yok ettiler

İnsanımız doğduğu topraklarda doysun diye buradayız. Sizin dev fabrikalarınız yerine hazır su fabrikası mı olacaktı? Sizin Tütününüzü yok edenler, insanımızı Amerika Tütününe mahkûm etti. Kendileri lüks ve şatafat içindeyken, insanları açlıkla imtihan etmelerini kabul etmiyoruz. Sandıktan çıkan oyları yok saymalarını kabul etmiyoruz. Dili, kimliği, kültürü yok saymalarını kabul etmiyoruz. Her türlü makamı-mevkiyi, parayı-pulu, şanı-şöhreti elinin tersiyle iten Saadet Partisi, hiçbir zaman ilkesinden duruşundan vaz geçmedi. Saadet Partisi, Bu coğrafyanın vicdanıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tek lise ile gidilen seçimlerde delegelerin tüm oylarını alan İlyas Kataç İlçe başkanlığına seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.