“Sur ilçesine huzur kazandırmak için adayım”

“Sur ilçesine huzur kazandırmak için adayım”
Gazetemiz yazarlarından Eyüphan Kaya, Ak Partiden Diyarbakır Sur Belediye Başkanı aday adaylığı için müracaat etti.

“Sur ilçesine huzur kazandırmak için adayım”Gazetemiz yazarlarından Eyüphan Kaya, Ak Partiden Diyarbakır Sur Belediye Başkanı aday adaylığı için müracaat etti.

Bir önceki dönemde de Sur Belediye Başkanlığı için müracaat eden Kaya, o günden beri Sur ilçesine zaman ayırıp, halk ile selamlaşmaya devam etti ve yeni dönemde de Sur Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Ak partide 2015-2017 yıllarında Ak parti Diyarbakır İl başkan danışmanıyken sergilediği performans ile dikkat çeken Kaya, Siyaset Akademisi koordinatörlüğü yaparak akademiye kalite kazandırdı. Başkanlık Sistemi referandumunda Parti Hatibi olarak sahada çalıştı. İlçe ve İl Başkanlığı adaylığı bir önceki genel seçimde Milletvekili aday adaylığı için müracaat etmişti.

Diyarbakır Lisesi ve Diyarbakır İmam-Hatip Lisesi (21 mesleki fark derslerini hariçten vererek) olmak üzere iki lise mezunu olan Kaya, Medrese ve Üniversite tahsilini görmekle olgun/oturaklı bir şahsiyete sahip.

Emekli Kimya Öğretmeni olan Kaya, 2006-2010 yılları arasında Sur ilçesine Melik Ahmet ve Alpaslan Liselerinde müdürlük yaptı.

Birçok STK'ya üye olan Kaya; Kızılay, Yeşilay derneğine üye, ÖNDER Diyarbakır şubesi denetim kurulu, İnsan Hakları Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanı ve Çalışan ve Emekliler Derneği (Hak-Bir) kurucu üyesidir.

Yerel, ulusal ve uluslaralar arası faaliyetlerde bulunan, İİT, DİF ve ASRİKA ... çalışmalarına katılan bir aktivist olan Kaya, birçok gazete ve haber sitelerinde yazıları yayınlanıyor. Yerelde Yeniyurt, Güneydoğu Güncel, Öz Diyarbakır ve Özgür haber gazetelerinde yazıları yayınlandı. An itibariyle özgür haber gazetesinde yazıları yayınlanıyor. Kaya aynı zamanda şair olarak ta dikkat çekiyor.

2011-2014 yılları arasında TBMM-TkMM faaliyetinin bir birimi olarak Diyarbakır Millet Meclisini yöneterek vekil müvekkil buluşmasını yapıp taşradan kamuoyu düşüncesinin Meclise yansımasına vesile olup, danışmanlık görevini yaptı.

Şu anda Cumhurbaşkanlığı Himayesinde faaliyet gösteren TASAM’ın açtığı Milli Savunma ve Güvenlik Akademisinin kursiyeridir.

Ülke bütünlüğü konusunda hassas, İslam’ın temel değerlerine bağlı mütedeyyin bir şahsiyete sahip olan Eyüphan Kaya 1964 doğumlu, evli, üniversite mezunu 3’ü kız, 3’ü erek 6 çocuk babası ve 5 torun dedesidir. Türkçe, Kütçe ve Arapça biliyor.

Eyüphan Kaya sosyal medya hesabında neden aday olduğunu şöyle bir açıklamada ile izah etti.

“Sur halkının huzuruna katkı vermek için, Oturduğu yerde mutluluğuna mutluluk katmak için, Vatandaşın güven ve selameti için, Sur halkının namına gelen parayı yerli yerinde harcamak için, Tek bir kişinin haklı bir gerekçe ile belediyeyi eleştirmesine fırsat vermemek için, Örnek bir yönetim tarzı ile belediyeyi yönetmek için, Beşikten mezara kadar Sur halkına her yaşta ve durumda insanımıza kaliteli bir hizmet vermek için, Hasbel kadar bir ilim erbabı, Hayata emek vermiş bir eğitimci, Ufku geniş bir düşünce adamı ve yazar olarak Sur Belediye başkan olmak için ilk adımı attım, umarım kader bizi buluşturur ve bu söylediklerim ortada kalmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.