Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses aradığı şifayı Diyarbakır'da buldu

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses aradığı şifayı Diyarbakır'da buldu
Yurt dışında ve yurt içinde birçok sağlık merkezinde tedavi gören ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in aradığı şifayı Diyarbakır Hazro ilçesi merâni ziyaretinde buldu.

İstanbul Maslak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve vücudunun bazı bölgelerinden felç olan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in hızla iyileşmesinin sırrı ortaya çıktı. Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde bulunan Peygamber Efendimizin 35.Kuşaktan Torunu Seyyid Şeyh Osman’ın Türbesini ziyaret eden İbrahim Tatlıses aradığı şifayı burada buldu.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde eski adıyla Merani yeni ismiyle Ülgen Köyü’ndeki Peygamber Efendimizin 35. göbekten torunlarından Seyyid Şeyh Osman Zaraki’nin Türbesi, günde yüzlerce felçli ve yatalak hastaların  ziyaret ederek şifa bulduğuna inanılan bir yer.

Türkiye’nin dört bir yanından iyileşmek için Diyarbakır’ın Hazro İlçesi Merani Köyü’ndeki Şeyh Osman Zerraki’nin türbesine gelen felçli ve yatalak hastalar burada şifa buluyor. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in de bu türbede şifa bulduğu öğrenildi.

Türkiye’den şimdiye kadar gelenler arasında birçok ünlü isimler bulunurken, bunlara İstanbul Maslak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve vücudunun bir bölümü felç olan İbrahim Tatlıses de eklendi. Tatlıses’in geçtiğimiz yıl gizlice Diyarbakır’ın Hazro İlçesi Merani Köyü’nde bulunan Şeyh Osman Zaraki’nin türbesini ziyaret ederek dua ettiği ortaya çıktı. Tatlıses’in geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarındaki sağlıklı görüntüsünün sırrı da ortaya çıkmış oldu.

FELÇLİ VE ROMATİZMALI HASTALAR AKIN EDİYORLAR

Özellikle felçli romatizması olan ve vücudunun herhangi bir yeri tutmayan hastaların akınına uğrayan türbeye, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlerde bulunan hastalar da akın ediyor. Yaklaşık 500 yıllık tarihi olan türbeye gelen felçli ve yatalak hastalar yakınları tarafından ya omuzlarda ya da sedye ile getiriliyor. Türbenin içine giren hastalar,bu zattın yüzü suyu hürmetine Allaha dua ederek ayağa kalkıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.