VİDEO- Kaza yapan firmadan Karayolları hakkında suç duyurusu

VİDEO- Kaza yapan firmadan Karayolları hakkında suç duyurusu
Diyarbakır’da 5 kişinin yaşamına mal olan kazaya karışan otobüs firması, Karayolları hakkında “ihmal” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

AMİDA HABER- Diyarbakır Silvan Karayolu’nda iki hafta önce meydana gelen kazada 5 kişi yaşamını yitirmiş, 22 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü, yolda onarım çalışması başlattı. Otobüs firması yetkilileri, kaza raporunda yer alan “yol kusuru” yoktur ibaresine karşı, Karayolları hakkında suç duyurusunda bulundu. Amida Haber’e konuşan bir firma yetkilisi, “Madem yol hatası yok, yol neden yapılıyor?” dedi.

2 ayda 20 kaza

Firma yetkilisi, aynı yolda 2 ayda 20’ye yakın kaza olduğunu söyledi. Kazalarla ilgili raporların karakolda olduğunu belirten yetkili, “Yolun asfaltı kayganlaşmıştı. Yapılması için defalarca bilgi verildi. Kaza raporunda yol hatası yok denildi. Biz Karayolları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcılık karakoldan bilgi istedi” dedi.

Çalışmayı kayıt altına aldık

Karayollarının kazadan sonra başlattığı çalışmayı kayıt altına alıp, savcılığa verdiklerini ifade eden yetkili, “Arkadaşlarımızın bir kusuru yoktu. Şoför epey mücadele etmiş. Hızı 82 imiş. Ama yol kaygan olduğu için kontrolü sağlayamamış” diye konuştu.

karayollari-silvan.jpg

Kusur oranını rapor belirleyecek

Bu arada kaza sonrası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Çıkacak rapora göre kusur oranı belli olacak. Rapora göre savcılık işlem yapacak.

Oruç serbest bırakıldı

Öte yandan kazada, iki şoförün, Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalıştığı, hafta sonu izinlerinde ek iş yaptıkları ortaya çıkmıştı. Şoför Siraç Oruç, kazadan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yaşamını yitirenler arasında otobüs şoförlerinden Veysel Bünul da bulunuyordu. Avukatların itirazı sonrası Siraç Oruç tahliye edildi. (Amida Haber-Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.