YSK Diyarbakır milletvekili aday listesini açıkladı (Diyarbakır 14 Mayıs 2023 seçimleri milletvekili adayları)

YSK Diyarbakır milletvekili aday listesini açıkladı (Diyarbakır 14 Mayıs 2023 seçimleri milletvekili adayları)
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için Diyarbakır'ın geçici milletvekili aday listesini açıkladı.

AMİDA HABER- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için Diyarbakır'ın geçici milletvekili aday listesini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023'te yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için geçici aday listelerini açıkladı. Tüm partilerin Diyarbakır ilindeki geçici milletvekili adayları da belli oldu.

Seçim yarışında, Yeşil Sol Parti (YSP), AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Yeniden Refah ve TKP gibi birçok siyasi parti, Diyarbakır'dan milletvekili çıkarmak için yarışacak.

YSK'nin açıkladığı geçici aday listeleri doğrultusunda, her parti kendi adaylarına göre stratejilerini belirleyecek. Seçmenler de bu adaylar arasından tercihlerini yapacak.

Diyarbakır, Türkiye'nin en büyük illerinden biri olmasıyla birlikte, genellikle seçimlerde de önemli bir rol oynar. Bu seçimde de, özellikle YSP’den sçeime giren HDP'nin yüksek oy oranlarına sahip olduğu ilçelerde seçim sonuçları merakla bekleniyor.

14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek olan milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala, siyasi partiler adaylarına son şekillerini verirken, seçmenler de hangi partiye ve adaya oy vereceklerine karar vermek için heyecanla bekliyor.

d0.webpd01.webp

İşte Diyarbakır 2023 Seçimleri Milletvekili Aday Listesi

d1.webpd2.webpd3.webpd4.webpd5.webpd6.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.