YSP Diyarbakır’da 7 bin 350 müşahit görevlendirdi

YSP Diyarbakır’da 7 bin 350 müşahit görevlendirdi

Seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Yeşil Sol Parti (YSP) Diyarbakır’da her sandıkta bir asil, bir yedek müşahit görevlendirdi.

AMİDA HABER - Yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde 190 bin 736 sandıkta 60 milyon 904 bin 499 seçmen oy kullanacak. Diyarbakır’da ise 3 bin 675 sandıkta bir milyon 143 bin 887 seçmen sandık başına gidecek.

Baro Koordinasyon Merkezi kurdu

Seçimlerin hem kırsal mahallelerde hem de kent merkezinde güvenli bir ortamda geçmesi için sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin çalışmaları da sürüyor. Diyarbakır Barosu, seçimde meydana gelebilecek ihlallerin iletilmesi için Koordinasyon Merkezi kurdu. Merkeze, 0549 440 25 21 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

YSP: Hazırlıklarımız tamam

Yeşil Sol Parti de seçim için hazırlıklarını tamamladı. Amida Haber’e konuşan HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, müşahit eğitimlerinin tamamlandığını belirterek, “Hedefimiz halkımızın sağlıklı bir şekilde sandıklara götürmeyi başarmaktır” dedi. Diyarbakır’daki 3 bin 675 sandık için, biri asil, biri yedek olmak üzere 2 müşahit görevlendirdiklerini belirten Ceylan, “Her seçmenin müşahit gibi davranma hakkı vardır. Seçmenlerin de sandıklara sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Ceylan, il merkezinin yanı sıra ilçelerde de Seçim Takip Koordinasyonu kurduklarını ifade etti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.