12 yaşındaki çocuk babasına saldıran ayıyı öldürdü

12 yaşındaki çocuk babasına saldıran ayıyı öldürdü

Kaynak:BBC Türkçe

12 yaşındaki bir erkek çocuk ABD’nin Wisconsin eyaletinde babasına saldırdığı sırada bir kara ayıyı ateş edip, öldürdü.

AMİDA HABER - ABD’de Owen Bejerman adlı 12 yaşındaki çocuk, babasıyla birlikte Wisconsin eyaletinde yasal bir ayı avı gezisine çıktı.

Saldırı hakkında bilgi veren Wisconsin Doğal Kaynaklar Departanına göre saldırı, 6 Eylül’de Burnett County bölgesinde bulunan Siren’da yaşandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İkili, 91 kiloluk ayıyla karşılaştıkları sırada, aileye ait ahşap kabinin yakınlarında ayı avına çıkmıştı.

Öte yandan BBC’nin aktarımına göre, “Owen ayıya ateş etti ve yaraladı, ayı da yoğun orman alanına doğru kaçtı. Ayıyı takip ettiler ve bir açıklığa girdiklerinde vahşi hayvan iki metre kadar yakınından Ryan Bejerman’a saldırdı.

Bejerman, tabancasıyla sekiz el ateş ettiğini ama kaçırdığını söyledi. Ayı karnından, kolundan ve bacağından ısırdı. Ryan Bejerman “Tabancamla ayıya vurmaya başladım, tuğladan duvara vurmak gibiydi" dedi.

Baba Bejerman ayrıca, oğlunun tüfeğinin ucundaki parlamayı gördüğünü belirtti ve “Sırtüstü yatıyordum ve merminin ayıyı delip geçtiğini hissettim” diye konuştu.

Bejerman’a yanağından kopan derinin tamir edilmesi için dikiş atıldı. Ayrıca, kollarındaki ve bacaklarında da yaralanmalar vardı” şeklinde gelişti.

‘Ayı saldırıları nadir görülüyor’

Yetkililer ayı saldırılarının çok nadir görüldüğünü söylüyor.

Wisconsin Doğal Kaynaklar Departmanına göre 2013 – 22 arasında bu tür dokuz olay bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.