Ayılar piknikçilerin sofrasına ortak oldu: Aman dikkat!

Ayılar piknikçilerin sofrasına ortak oldu: Aman dikkat!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Nemrut Krater Gölü ve çevresinde pikniğe giden vatandaşlar ayı sürprizi ile karşılaşıyor.

AMİDA HABER - Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan boz ayılar, pikniğe giden vatandaşlara sürpriz yapmaya devam ediyor.

Ayılar piknikçilerin sofrasına ortak oldu

Nemrut Krater Gölü kenarına piknik yapmaya giden aileler, sofralarını hazırladıktan sonra bir sürprizle karşılaştı. Yemek kokusuna gelen anne iki ayı ve dört yavrusu, piknikçilere sürpriz yaparak kurulan sofradan kendileri de faydalandı.

piknik-ayi-bitlis-nemrut.jpg

Alışkanlık haline getirmişler

Bölgede insanlar tarafından elle beslenen ayılar, bu durumu alışkanlık haline getirmiş durumda. Bu da piknik için giden vatandaşlar için büyük tehlike arz ediyor.

Bazı vatandaşlar ayıları fotoğrafını çekmeye çalışırken saldırıya uğradıklarını söylüyor.

ayi-piknik-nemrut.jpg

‘Çok saldırgan olabiliyorlar’

Bitlis Eren Üniversitesinden Öğretim Üyesi Cihan Önen, “Kalderada bazı insanlar piknik yapmakta. Buna bağlı olarak ayı popülasyonu bölgede bir hayli artık. Bu yıl iki anne ayı toplamda dört yavrusu ile birlikte ormanda yaşıyor. İstemeden de olsa piknikçilerle karşılaşma olabilmektedir. Özellikle anne ayılar, yavrularının ve yiyeceklerinin tehlike altında olduklarını hissettikleri anda çok saldırgan olabiliyorlar. Ormanda yürüyen birkaç kişiye anne ayının defalarca saldırdığına tanıklık ettik. Onun için ormanda yalnız yürümemeliler. Bölgede piknik yapılmamasını öneriyoruz” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.