Hamaney’den af kararı: 1038 mahkum tahliye edilecek

Hamaney’den af kararı: 1038 mahkum tahliye edilecek
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, "Kurban ve Gadir-i Hum" bayramlarının gelişiyle 2 bin 654 mahkumun affedilmesini veya cezalarının hafifletilmesini öngören kararı onayladığı açıklandı.

AMİDA HABER - İran yargısına bağlı Mizan Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsini Ejei'nin Kurban ve Gadir-i Hum bayramları vesilesiyle önerdiği ve Hamaney'in onayladığı bir düzenleme ile 2 bin 654 mahkumun cezaları yeniden değerlendirildi.

Bu düzenleme Devrim ve Genel Mahkemeler ile Silahlı Kuvvetler Yargı Kurumlarından ceza almış mahkumları kapsıyor. Karara göre, 29 idam mahkumunun cezası hapse çevrilecek ve 1038 mahkum tahliye edilecek.

mahkum.jpg

Af kapsamına girenler arasında 182 kadın, güvenlikle ilgili suçlamalardan hüküm giymiş 53 kişi ve 30 yabancı uyruklu mahkum bulunuyor.

İran Anayasası'nın 110. maddesi gereğince, Hamaney'in mahkumları affetme yetkisi bulunuyor. Hamaney, İran Yargı Erki'nin talebi üzerine her yıl devrimin yıl dönümü, bayramlar ve diğer dini günlerde mahkumlar için af çıkarıyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.