Reisi’nin helikopterinin düştüğü yer belirlendi: Akıbeti belli değil

Reisi’nin helikopterinin düştüğü yer belirlendi: Akıbeti belli değil
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopter Azerbaycan sınırı dönüşü kayboldu. İran medyası son olarak kaza yerinin tespit edildiğini kurtarma ekiplerinin ulaşmaya çalıştığını aktardı.

AMİDA HABER – Helikopter kazasından sonra İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığını duyurdu.

Ahmed Vahidi, daha sonra yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanını taşıyan helikopter, yoğun sis nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Ancak arama kurtarma ekipleri henüz olay mahalline ulaşmadı” dedi.

Reisi'nin yaşayıp yaşamadığı belli değil

Reisi’nin sağlık durumuyla ilgili herhangi resmi bir açıklama yapılmazken, İran medyası helikopterin yerinin tespit edildiğini iddia etti.

kaza-bolgesi.jpg

Kaza bölgesine kurtarma ekipleri gönderildi

İran devlet medyasına göre, “Cumhurbaşkanını taşıyan helikopterin kesin yeri belirlendi. Cumhurbaşkanı ve beraberindekileri taşıyan helikopterin kaza yeri Arsbaran ormanları içindeki Uzi köyü civarındayken, kaza yerine kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazanın meydana geldiği bölge ulaşılması en zor bölgelerden biri olup, bu sorun kurtarma ekiplerinin zorluk yaşamasına neden olmuştur.”

Reisi’yi taşıyan helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Berazin ile Erdeşiri köyleri arasındaki Dizmar ormanında yoğun sis nedeniyle düştüğü belirtiliyor.

Reisi’nin yanı sıra İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da helikopterde bulunduğu aktarıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.