Diyarbakır’daki okulda personel yok: Veliler silip süpürüp temizliyor!

Diyarbakır’daki okulda personel yok: Veliler silip süpürüp temizliyor!
 Muhabir
Diyarbakır’da okullarda personel olmaması, okulları pislik içinde bıraktı. Mehmet Altun İlkokulu’nda temizlik işi veli ve öğretmenlere kaldı.

AMİDA HABER - Fotoğraflar Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ne bağlı Mehmet Altun İlkokulu’ndan. 20 sınıfta, yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı okulda, temizlik personelinin olmamasından dolayı, okulun koridor, tuvalet ve sınıfları pislikle doldu. Temizlik personeli az olduğu için, sınıfların temizliğini veli ve öğretmenler yapıyor. Veli ve öğretmenler, öğrenciler derste iken, ellerine fırça ve kürek alarak, önce çöpleri topluyor, ardından okulu silip süpürüyor.

Çocuklar hastalık riski altında

okul-temzlik-4.jpg

Duruma tepki gösteren veliler, çocuklarının hastalık riski altında eğitim gördüğünü söyledi. Veliler, “Okulda pek çok malzeme ihtiyacı var. Çocuklarımız hastalık kapmasın diye, temizliği bazen biz gidip yapıyoruz. Bir an önce personel ihtiyacının karşılanması gerekiyor” dedi.

16 öğrenci zehirlenmişti

okul-temzlik-3.jpg

Geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunda aynı sıkıntılar yaşanmış Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlk ve Ortaokulunda öğrenciler temizlik için evden getirdikleri malzemeleri karıştırıp temizlik yapmaya çalışırken 16 öğrenci zehirlenmişti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum