Eğitim Sen bakanın yemek davetini geri çevirdi

Eğitim Sen bakanın yemek davetini geri çevirdi
Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in akşam yemeği davetine katılmayacaklarını duyurdu.

AMİDA HABER – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “eğitimin paydaşlarıyla” bu akşam düzenleyeceği akşam yemeğine Eğitim Sen’i de davet etti. Eğitim Sen, davetiyeye “eğitim paydaşlarının katılmadığını” ileri sürerek, yemeğe katılmayacağını duyurdu. Eğitim Sen davetiyeyi geri çevirmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

İşte Eğitim Sen’in o açıklaması:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bu akşam “eğitimin paydaşlarıyla" bu akşam yapacağı yemek davetine katılmayacağız! Çünkü; bu toplantı katılımcılara söz hakkı verilerek, görüşlerimizi söyleyebileceğimiz bir formattan ziyade bir yemek organizasyonudur.

bakan-yusuf-tekin.jpg

Eğitimin sorunlarını görüşmek üzere defalarca randevu talep etmemize rağmen talebimiz hep reddedildi. MEB’in canım istediğin de sizinle görüşürüm istemediğim de randevu bile vermem tavrı kabul edilemez. Bu yemek MEB’in yaptığı uygulamaları meşrulaştırmak için kamuoyuna poz verme girişiminden öteye gitmeyecektir. Bu yemeğe özel okul patronları davet edilirken yaklaşık bir aydır "taban maaş" talebiyle eğitim nöbetinde olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası davet edilmemiştir. MEB ve bakanı Yusuf Tekin eğitimin sorunlarını çözme konusunda ciddiyse biran önce; formatı görüş alışverişine olanak verecek, eğitimin tüm bileşenlerinin katılacağı bir toplantı çağrısı yapmalıdır. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.