Diyarbakır iş dünyası tek ses: Kayyım gelirse, yatırımcı gelmez!

Diyarbakır iş dünyası tek ses: Kayyım gelirse, yatırımcı gelmez!
Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, bazı basın yayın organlarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır İş Konseyi üyeleri, Ticaret Sanayi Odası (DTSO) binasında ortak açıklama yaptı. İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, Yeni Şafak Gazetesi’nin yayımladığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili haberi eleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinin sorunsuz geçmesi nedeniyle “normalleşme” umutlarının arttığına işaret eden Vural, “Bölgesel ekonomik kalkınma için, kentin önemli bileşenlerinden sivil toplum örgütleri ve kent dinamikleri tüm imkanlarını seferber ederken, bölgede yerleşik yatırımcılarımız da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekten geri durmamışlardır. Bizler bölgemiz, kentimiz için bu denli çaba içinde iken; kendilerini gazeteci olarak tanımlayan bazı kimseler aslı astarı olmayan iddiaları kendine meslek edinmiş, tedirginlik havasını hakim kılmaya çalışmaktadır” dedi.

‘Yerli yatırımcı göç ediyor’

kayyim.jpg

Basında çıkan haberler nedeniyle girişimcilerin bölgeye temkinli yaklaştığını, yerli yatırımcıların ise göç ettiğini belirten Vural şunları söyledi: “Kendilerine rol ve misyon biçmeye çalışan bu sözde gazeteciler maksadını aşan açıklamalar ile, kendilerini devlet yetkilisi ve kolluk kuvvetlerinin yerine koymaya başlamıştır, sivil toplum kuruluşlarımızdan iş insanlarına kadar uzanan isim listesi zikredilerek, çoğu iş insanımız töhmet altında bırakılmıştır. Ki bu iş insanlarımızın bazıları Türkiye’nin dört bir yanında siyasi parti farkı gözetmeksizin belediyelerin işlerini yapmaktadırlar. Geçmişte adına ‘Andıç’ denen iftira ve yıpratmaların ne olduğunu çok iyi bilen Yeni Şafak gazetesi, geçmiş andıçların ruhuna adeta Fatiha okuturcasına kara habercilik yapmıştır. Yeni Şafak ülkemizdeki birçok kesimin geçmişte ki mağduriyetlerinde rolü olan gazetelerin yerini almıştır, bu kara habercilik örneğiyle de bu pozisyonunu perçinlemiştir. Seçim sonuçlarını içine sindiremeyen kayyum sevicilerin; gazeteci kimlik aparatı olan, bu şahısları başta yargıya ve toplum vicdanına şikayet ediyoruz”

‘Diyarbakır tek tip akılla yönetilmez’

diyarbakir-kayyim-tepki.jpg

Vural’dan sonra konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise şunları söyledi: “Bu kent 2 milyonluk bir kent. Tek tip akılla, bölgeyi bilmeyen bir akılla, yönetilme olasılığı yoktur. 2018’den beri 6 yıllık süreçte 6 farklı insan bu kenti yönetti. Bir kentin yerel yönetimi o kentin yerel hafızasıdır. Siz bir kente her gün yeni bir yönetici atarsanız, o kentin dünyayla ve diğer kentlerle ekonomik anlamda rekabet etme şansını tamamen ortadan kaldırırsınız. Dışarıdan yatırımcı bölgeye geliyorken, yeni bir kayyım yönetimi sorun yaratacaktır.”

Açıklamaya katılan kurumlar şöyle:

DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI

DİYARBAKIR TİCARET BORSASI

DİYARBAKIR OSB BAŞKANLIĞI

DİSİAD

DOGÜNSİFED

OSGİAD

DOGÜNKAD

D.BAKIR İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ

TESDER

KARACADAĞ OSB

DİYARBAKIR İŞ KONSEYİ

GÜNTİAD

DOSİAD

TOBB DİYARBAKIR KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU

TOBB DİYARBAKIR GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU

DİYARBAKIR OSB MÜTEŞEBBİS HEYET BAŞKANLIĞI

DTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

DİYARBAKIR MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

DİYARBAKIR ECZACILAR ODASI

DİYARBAKIR OTELCİLER DERNEĞİ

DOĞU VE G.DOĞU AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLER ÜRET. DERNEĞİ

TURSAB MEZOPOTAMYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

YENİŞEHİR ZİRAAT ODASI - ÇUKOBİRLİK BŞK.

DİYARBAKIR GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BŞK.

DTSO İŞ KADINLARI MECLİSİ .

DTSO MECLİS BAŞKANLIĞI

DİYARBAKIR METAL İŞLERİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

S.S. DİYARBAKIR 1. KSS YAPI KOOP.

S.S. 2. DİYARBAKIR KSS YAPI KOOP.

S.S. OTO TAMİRCİLERİ 3. KSS YAPI KOOP.

S.S. DİYARBAKIR YENİ 4. OTOTAMİRCİLERİ KSS YAPI KOOP.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum