DSİ: 21 yılda Diyarbakır’a 94 milyar TL’lik yatırım yapıldı

DSİ: 21 yılda Diyarbakır’a 94 milyar TL’lik yatırım yapıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, son 21 yılda Diyarbakır’a 94 Milyar 463 Milyon TL değerinde 127 tesis inşa edildiğini açıkladı.

AMİDA HABER- Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Diyarbakır’a 94 Milyar 463 Milyon TL değerinde 127 tesis inşa ettik. Diyarbakırlılar için üretmeye devam edeceğiz” denildi.

dsi-diyarbakir.jpg

5 baraj ve 3 yer altı su depolama tesisi

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 21 yılda Diyarbakır’a inşa ettiğimiz 15 sulama tesisi ile 588 bin dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık. Elverişli tarım arazileri, uygun iklim özellikleri ve çalışkan Diyarbakırlıların emekleriyle can bulan bereketli Güneydoğu toprakları, tarımsal üretim potansiyeli bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Diyarbakır’da son 21 yılda 5 baraj ve 3 yer altı su depolaması inşa ettik ve böylece 250 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştık” dedi.

dsi-diyarbakir2.jpg

Diyarbakır’da 5 barajın yapımı devam ediyor

Diyarbakırlı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan Balta, “Diyarbakır’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 5 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 2 milyon 191 bin dekar tarımsal araziyi daha suya kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca; Diyarbakır’da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 61 adet taşkın koruma tesisi ile Diyarbakır şehir merkezi, 62 adet yerleşim yeri ve bin 580 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.