Bakırhan ve Hatimoğulları'ndan Demirtaş'a ziyaret

Bakırhan ve Hatimoğulları'ndan Demirtaş'a ziyaret
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın bugün eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edeceği açıklandı.

AMİDA HABER - Önceki gün Kobani Davası’ndan 30 yıl ceza verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı cezaevinde ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün de, aynı davadan 42 yıl hapis cezasına çarptırılan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek.

DEM Parti yazılı açıklama yayınlayarak, Bakırhan ile Hatimoğulları’nın 2016 yılından beri Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş’a ziyarette bulunacaklarını duyurdu.

bakirhan-hatimogullari.jpg

Ziyaretten sonra açıklama yapılacak

Ayrıca ziyaretin ardından, Eş Genel Başkanlar, DEM Parti'nin Tekirdağ il örgütü ve Emek ve Demokrasi Güçleri'nin de katılımıyla Edirne F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapacak.

DEM’in açıklamasında, “Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan 20 Mayıs Pazartesi günü Edirne Cezaevi’nde rehin tutulan ve Kobani Kumpas Davasında hukuksuz bir şekilde cezaya çarptırılan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecekler" ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.