Deprem uzmanı 11 ili uyardı: Diyarbakır’da var

Deprem uzmanı 11 ili uyardı: Diyarbakır’da var

Kaynak:Gazete Duvar

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıkıma uğrattığı ve aralarında Diyarbakır’ın da olduğu 11 il için yetkililere seslendi.

AMİDA HABER- 6 Şubat depremlerinin vurduğu Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'da inşa çalışmaları sürerken, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu bölge için yetkililere seslendi.

Murat Kurum’a yanıt

2024/04/17/galerisa-deprem.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bir açıklamasından hareketle X hesabından değerlendirmelerde bulunan Görür, "Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da var: Deprem üretmeye devam edecek

2024/04/30/bingol-depremi-1-mayis.jpg

Naci Görür, 6 Şubat'ta deprem geçiren 11 ilin levha sınırında bulunduklarını vurgulayarak, "Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir" uyarısında bulundu.

‘Planlama yapmazsanız felaketleri ihraç ederiz’

Görür, bu konuda yetkililere seslenerek, "Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb. ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubat'ta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz" ifadelerini kullandı.

2024/05/21/naci-gorur-deprem-uzmani.jpg

Görür'den Afyon açıklaması

Öte yandan Görür, Afyon'daki 4.5 büyüklüğündeki deprem için de önceki gün açıklamalarda bulundu.

Depremin Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde olduğunu belirten Görür, “Arkadaşlar, Afyonkarahisar’da 4,5 deprem oldu. Deprem Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde oldu. Biliyorsunuz bu yapılar normal faylarla çevrili. Göller yöresinde graben yapıları egemen. Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır” dedi.

2024/04/19/deprem-bilimci-gorur.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya paylaşımında, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın saha taramaları ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.