Diplomasi tarihinde bir ilk: İslamofobi temsilcisi atandı

Diplomasi tarihinde bir ilk: İslamofobi temsilcisi atandı

Dışişleri Bakanlığ açıkladı: Büyükelçi Mehmet Paçacı’ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı.

AMİDA HABER - Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Büyükelçi Mehmet Paçacı’nın İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığı duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Büyükelçi Mehmet Paçacı, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 4-5 Mayıs’ta Banjul’da gerçekleştirilen 15. Zirvesi’nde İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atanmıştır. Büyükelçi Paçacı’nın bu görevi başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır. Bu vesileyle, İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

disisleri-bakanlik.jpg

İslam karşıtı eylemler karşısında…

Özel Temsilcinin, özellikle Batı Avrupa ülkelerinde giderek artan İslam karşıtı eylemler karşısında, İslam dünyasının görüş ve duruşunu karar alıcılara, kanaat önderlerine ve uluslararası kamuoyuna aktarması öngörülmektedir.

Özel Temsilcinin ayrıca, artan İslamofobinin temel nedenleri hakkında raporlar hazırlayarak, yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine getirmesi beklenmektedir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.