Diyarbakır Valiliği’nden ‘kayyım’ açıklaması!

Diyarbakır Valiliği’nden ‘kayyım’ açıklaması!
Diyarbakır İş Konseyi’nin dün yaptığı kayyım karşıtı açıklamaya itiraz geldi. Başkanlığını valinin yaptığı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti isminin izinsiz kullanıldığı belirtildi, yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır İş Konseyi dün yaptığı açıklamada, ‘kayyım’ sisteminin, kentte sıkıntı yarattığını, yatırımcıyı kaçırdığını duyurmuştu. Açıklamada imzası bulunan 31 kurum arasında yer alan OSB Müteşebbis Heyeti ismine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun başkanlık yaptığı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetinden itiraz geldi.

valilik-yeni.jpg

‘İzinsiz kullanıldı’

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Başkanlığı yaptığı açıklamada, OSB isminin izinsiz kullanıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile İş İnsanları Konseyi tarafından ‘31 kurum ve kuruluş adına’ yapıldığı belirtilen bu açıklamada kurumsal adımızın izinsiz kullanıldığını ve tüzel kişiliğimizi temsile yetkili kişi veya organlarca böyle bir kararın alınmadığını, buna rağmen adımızın kullanılmasının hukuka ve etik kurallarına aykırı olduğunu belirtmek isteriz.

vali.jpg

‘Yasal haklarımızı kullanacağız’

İlimizin yatırım alması hepimizin ortak gayesi olup yatırımın huzur ve güven ortamına bağlı olduğu, bu kapsamda herkesin şehrimizin huzur ve güveni için elinden geleni yapması ve gereksiz gerilim yaratıcı iş ve işlemlerden uzak durması gerektiğini belirtir, bundan sonra yapılacak bu ve benzeri açıklamalarda kurumumuzu temsile yetkili kişi veya organlardan gerekli izinler alınmaksızın adımızın kullanılması halinde yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtiriz. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum