Emine Şenyaşar’la Erdoğan’ın görüşmesi için Yalçın Akdoğan devrede

Emine Şenyaşar’la Erdoğan’ın görüşmesi için Yalçın Akdoğan devrede

Kaynak:Duvar

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde iki oğlu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar, Meclis’te adalet nöbetini sürdürüyor. Şenyaşar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi için Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan’ın devreye girdiği ifade ediliyor.

AMİDA HABER – 2018 Genel seçimleri sürecinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıda iki oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar, 7 yıldır adalet arayışını sürdürüyor.

Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan Şenyaşar ailesine Meclis yönetiminden verilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'la randevu ayarlanması için Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan'la bir görüşmenin yapıldığı söylendi. Bu görüşmede Emine Şenyaşar'la Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi için planlama yapılacağı ifade edildi.

Meclis Başkanı özel kaleminin dün Cumhurbaşkanı ile randevu talebine ilişkin kendilerine dönüş yaptığını söyleyen Ferit Şenyaşar, "Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan ile görüştüklerini, anne ile bir randevu ayarlanacağını söylediler” dedi.

Erdoğan’a ne diyecek?

erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi sırasında kendisine ne söyleyeceğini sorduğumuz Şenyaşar, "Ben artık ölmek üzereyim. Yargı adil karar veremiyor. Adil bir yargılama yapılsın istiyorum. Oğlumun bırakılmasını istiyorum, evime girmek istiyorum’ diyeceğim” cevabını verdi.

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde bir ailenin yarısı kameraların, polislerin, tanıkların gözleri önünde katledildi. Ailenin annesi Emine Şenyaşar'ın iki oğlu ve eşi vahşice öldürüldü, yaralı olarak kurtulan bir oğlu da 38 yıl hapis cezası aldı.

senyasar-meclis.jpg

Ne olmuştu?

2018 genel seçimlerinden 10 gün önce AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız Suruç'taki esnaf ziyareti sırasında Şenyaşar ailesi ile tartışma yaşadı. Kısa süre sonra tartışma yerini silahlı kavgaya bıraktı. Milletvekilinin koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Celal (45) ve Adil Şenyaşar (25) hayatını kaybetti. Ailenin iki oğlu da ağır yaralandı. Çocuklarının durumunu öğrenmek için hastaneye giden baba Esvet Şenyaşar da eşinin gözleri önünde darbedilerek öldürüldü. Emine Şenyaşar'ın hayatta kalan oğullarından Fadıl Şenyaşar’a toplam 37 yıl 9 ay hapis cezası verilirken Yıldız ailesinden ise bir kişi 18 yıl hapisle cezalandırıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum