Fenerbahçe’de ‘Kürt’ gerilimi

Fenerbahçe’de ‘Kürt’ gerilimi
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çekişmeli maçlarıyla devam ediyor. 22 Haziran akşamı karşı karşıya gelen Portekiz ile Türkiye maçı sonrası Türkiye gündemi Ferhat Encü’nün ‘Bijî Portîkez…’ paylaşımıyla çalkalandı.

AMİDA HABER - Sosyal medya üzerinden binlerce tepki alan Ferhat Encü’nün paylaşımına Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’de sert bir dille eleştiride bulundu.

Yaşanan olay sonrası Encü’ye sahip çıkan kesimlerle eleştiren taraflar arasında meselenin boyutu Fenerbahçe kongre üyesi olan Kürt İş insanı ve Siyasetçi Arda İlaldı’nın bir kongre üyesi tarafından disiplin kuruluna şikayet edilmesi noktasına vardı.

‘Kürdün olmadığı hiçbir kuruluş ayakta durmaz’

Olayın ardından bir diğer Fenerbahçe kongre üyesi ve iş insanı Sabır Toktaş’ın Arda İlaldı’ya sahip çıkmasıyla konu daha da gündeme yerleşti.

Toktaş X hesabından yaptığı paylaşımda, “Arda Bey ile Siyasi Görüşlerimiz Farklı Fakat Kendisine Yönelik Herhangi Bir İhraç Girişimi Olursa Binlerce Kürt İle Birlikte Bende Fenerbahçe Spor Kulübünden İstifa Ederim, Şu Çok İyi Bilinmelidir ki Kürdün Olmadığı Hiçbir Kurum ve Kuruluş Ayakta Duramaz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayla ilgili Fenerbahçe’den hala açıklama yapılmadı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum