Küresel kesinti sonrası THY’den son dakika açıklaması: Onlarca sefer iptal edildi

Küresel kesinti sonrası THY’den son dakika açıklaması: Onlarca sefer iptal edildi

Kaynak:Sosyal Medya

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi nedeniyle THY’nin 84 seferinin iptal edildiği açıklandı.

AMİDA HABER – Birçok havayolu şirketi ve farklı sektörlerin global yazılım kaynaklı sorundan etkilendiği belirtilirken, Türk Hava Yolları ve Ajet yolcuları da sabah biletleme ve rezervasyon işlemlerinde sorun yaşadı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada şöyle dide: "Değerli yolcularımız, bilgi sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Sözkonusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz. Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz misafirlerimizden özür dileriz.”

THY'den ikinci açıklama: 84 sefer iptal

thy.jpg

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından 84 seferin iptal edildiğini açıkladı.

Üstün şu ifadeleri kullandı: "Değerli yolcularımız, Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız.

Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.