Netanyahu: Nasrallah’ın halefini öldürdük

Netanyahu: Nasrallah’ın halefini öldürdük

Kaynak:NTV

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in ve Safiyuddin'in yerine geçecek kişiyi Beyrut’ta düzenlenen bir saldırı sonucu öldürdüklerini iddia etti.

AMİDA HABER – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı İngilizce görüntülü mesajda, Lübnan halkına seslenerek, mevcut duruma ilişkin iddialarda bulundu.

Netanyahu İsrail’in 3 Ekim'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda, öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Haşim Safiyuddin ve Safiyuddin'in yerine geçecek kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Safiyuddin'in yerine geçecek kişinin adını paylaşmayan Netanyahu, "Bugün Hizbullah uzun yıllardır olmadığı kadar zayıflamış durumda” ifadelerini kullanarak, Lübnan halkından ülkeyi Hizbullah'ın kontrolünden geri almaya çağırdı.

Lübnan'ı Gazze ile tehdit etti

netenyahu.jpg

Netanyahu, Lübnan halkına İsrail saldırıları altındaki Gazze'deki Filistinlilerin başına gelenlerle tehdit ederek, "Gazze'de gördüğümüz gibi yıkıma ve acıya yol açacak uzun bir savaşın uçurumuna düşmeden önce Lübnan'ı kurtarma fırsatınız var. Öyle olmak zorunda değil" ifadelerini kullandı.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü.

Ayrıca İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.