Diyarbakır’da Xalê Kemal’e cellabiyeli rakip!

Diyarbakır’da Xalê Kemal’e cellabiyeli rakip!
 Muhabir
Şal û şapık, tütünü, yüzüğü ve uzun bıyıkları ile Diyarbakırlıların gönlünde taht kuran Xalê Kemal’e Arap rakip çıktı. Nurettin Varlı, cellabiyesi ile Diyarbakır’ın yeni fenomeni olma yolunda ilerliyor.

AMİDA HABER – Diyarbakır sokakları son dönemde 60 yaşındaki Nurettin Varlı’nın renkli kişiliği ile tanışmaya başladı. Kendisine “Efsane Kral” lakabını yakıştıran Varlı, dikkat çeken tarzı, cellebiyesi (Araplarde erkeklerin giydiği entari) ve ilginç yaşam hikayesiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Diyarbakır’ın ünlü fenomeni Xalê Kemal’e rakip olarak gösterilen Varlı, Sur’da sokak sokak dolaşıp 20 TL karşılığında dert dinliyor.

Xalê Kemal’e yeni rakip

Diyarbakırlılar arasında Nurettin Varlı’nın, şehrin sevilen simalarından biri olan Xalê Kemal’in tahtını salladığı konuşuluyor. Ancak, Varlı’nın tarzı Xalê Kemal’den oldukça farklı. Geleneksel şal û şepik yerine Arap kıyafeti olan cellabiye giyinen ve kırmızı puşi takan Varlı, stiliyle halk arasında “Arap Kral” olarak da tanınıyor.

newe-2024-12-05t000018-771.jpg

Sokakların renkli kralı

Varlı, sokak müziği yapan gençlerle halay çektiği videoları ile dikkat çekiyor. Halay başını tercih eden Nurettin Varlı’ya fotoğraf ve video çektirmek isteyenler yoğun ilgi gösteriyor.

Nurettin Varlı kimdir?

1950 yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde doğan Nurettin Varlı, kendisini Sur’un kralı ilan etti. Çocukluğundan bu yana bu bölgede yaşayan Varlı, dikkat çeken bir yaşam hikayesine sahip. Arkadaşlarının büyük kısmının cezaevine girdiğini belirten Varlı, bir dönem kendisini eve kapattığını ifade ediyor. İlginç bir şekilde, “Bir terzi bana Saddam’ın savaşı sırasında İngiliz ve Fransız elbiseleri dikmişti. O kıyafetleri giyip ‘Ben kralım, çünkü krala kimse karışamaz’ dedim” diyerek kendi hikayesini anlatıyor. Varlı, dert dinlemek karşılığında aldığı 20 TL’yi de sokak hayvanlarını beslemek için kullanıyor.

newe-2024-12-05t000531-717.jpg

Xalê Kemal’in hikayesi

Xalê Kemal, Diyarbakır’ın en tanınan simalarından biri. 1957 yılında Bismil’in Işıklar köyünde doğan Kemal Tosun, düğünlerin ve sosyal etkinliklerin vazgeçilmez bir figürü. Kendine özgü giyimi ve renkli kişiliğiyle adeta Diyarbakır’ın turizm elçisi gibi çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum