Serkan Ramanlı engellenen Kürtçe tiyatronun nedenini açıkladı

Serkan Ramanlı engellenen Kürtçe tiyatronun nedenini açıkladı
Serkan Ramanlı, Batman’lı tiyatro sanatçılarının oynadığı ‘Kral ve Travis’ oyunun Antep’te sahnelenmesinin engellenmesine ilişkin yaptığı girişimler hakkında açıklamada bulundu.

AMİDA HABER – Batman Belediye Başkan Adayı ve HÜDA PAR milletvekili Serkan Ramanlı, sahnelenmesi engellenen Kürtçe tiyatro oyunu ‘Kral ve Travis’ ile ilgili yetkililere ulaştıklarını, yetkili kurumun tiyatronun konusu hakkındaki talebine dönüş sağlanmadığı için oyunun sahnelenemediğini belirttiklerini söyledi.

İlgili kurumun yetkililerine ulaşıldı

Ramanlı sosyal medya üzerinden ‘Kürtçe tiyatro meselesine dair’ başlığı ile yaptığı açıklamada, “Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Şehzade Demir ve Gaziantep İl Başkanımız Faruk Göçer’in girişimleriyle ilgili kurumun yetkililerine ulaşılmış.

Tiyatronun iptal edilme gerekçesi sorulmuş, verilen cevapta tiyatronun içeriği ile ilgili kendilerine bilgi verilmemesi sebebiyle yer tahsisi talebine olumlu dönüş yapılmadığı, içerikle ilgili bilgilendirilmeleri halinde tiyatro gösterisine ev sahipliği yapma konusunda bir tereddüt gösterilmeyeceği ifade edilmiş.”

‘Tiyatro organizatörü dönüş sağlamadı’

Ulaştıkları yetkililerin açıklamasına atıfta bulunan Ramanlı; “Bunun üzerine tiyatro organizatörü durumdan haberdar edilmiş, satılan biletler sebebiyle yaşanan mağduriyetin telafisi ve tiyatronun ileriki bir tarihte de olsa aynı yerde gösterisinin yapılması konusunda birlikte yeni bir başvuruda bulunmak üzere bir muhatabın bizimle iletişime geçmesi istenmiş. Ancak tiyatro organizatörünce tarafımıza dönüş sağlanmadığı için bu yöndeki girişimimiz yarım kalmıştır.” dedi.

‘Bizimle iletişime geçmeleri halinde, yardımcı oluruz’

Ramanlı açıklamasının devamında, “Bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığa bağlı onlarca yerde gösterimi yapılan Kürtçe tiyatroda iletişim ve güven eksikliği sebebiyle yaşandığı anlaşılan sorunun çözümü için bizimle iletişime geçmeleri halinde il teşkilatımız aracılığıyla kendilerine yardımcı olacağımızın bilinmesini isteriz.” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.