TİP’in ‘ünlüleri’ Meclis’e giremedi

TİP’in ‘ünlüleri’ Meclis’e giremedi
Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Milletvekili adayı gösterdiği Oyuncu Mehmet Aslantuğ’un da aralarında olduğu ünlü isimler Meclis’e giremedi.

AMİDA HABER - Türkiye’de dün yapılan ve 60 milyonu aşkın seçmenin sandık başına gittiği Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinin seçimleri netleşti. Resmi olmayan rakamlara göre, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanlığı’nda yüzde 49, Millet İttifakı yüzde 44 oy aldı. Meclis’te de üstünlük AK Parti’de kaldı. AK Parti 287inci dönemde 266 vekil ile temsil edilecek.

Ünlüler seçilemedi

Partilerin listelerinden aday gösterdiği “ünlü” isimlerin çoğu ise Meclis’e giremedi. En fazla “ünlü” ismin listesinde yer aldığı TİP sadece 4 vekil ile Meclis’e girebildi. TİP’in aday gösterdiği oyuncu Mehmet Aslantuğ, Serhat Özcan, Barış Atay ile Sunucu İrfan Değirmenci yeterli oyu alamadığı için vekil olamadı.

YSP’nin ünlüleri de seçilemedi

Yeşil Sol Parti’nin İstanbul’dan aday gösterdiği oyuncu Kerem Fırtına ile Gazeteci Hasan Cemal de seçilemeyen ünlü isimler arasında yer aldı. Diyarbakır’da tanınan ve YSP’nin 9’uncu sıradan aday gösterdiği Baro eski Başkanı Mehmet Emin Aktar da milletvekili seçilemedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.