Araştırma: Hemşire eksikliği ölüm riskini artırıyor

Araştırma: Hemşire eksikliği ölüm riskini artırıyor

Kaynak:Euronews

İngiltere’nin Southampton Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışmada, hemşire eksikliğinin hastalar için tıbbi sorunlar ve ölüm riskini artırdığını ortaya koydu.

AMİDA HABER - Yapılan çalışma, özellikle hemşire ve hemşire yardımcılarının yetersizliğinin, cerrahi ortamlarda enfeksiyonlar ve diğer olumsuz cerrahi sonrası sonuçlar da dahil olmak üzere daha yüksek komplikasyon riskiyle ilişkili olduğunu vurguladı.

amidahaber-16.jpg

Euronews’in haberine göre, çalışmanın başyazarı ve İngiltere'deki Southampton Üniversitesi'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Paul Meredith yaptığı açıklamada, "Ameliyat geçiren hastaların güvenliği her şeyden önemli ve uygun sistemler, politikalar ve prosedürler üzerinde önemli bir etkisi var" dedi.

Araştırmacılar, dört İngiliz Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) kurumunda Nisan 2015'ten Şubat 2020'ye kadar olan dönemi kapsayan yaklaşık 214.000 hastane yatışından elde edilen cerrahi hasta ve personel verilerini analiz etti.

Hemşire eksikliği ölüm oranlarını artırıyor

amidahaber-17.jpg

Çalışmada, kayıtlı hemşire ve hemşire asistanı eksikliğinin hastaneye yeniden yatış riskini yüzde 2,3 oranında artırdığını, sadece hemşire asistanı eksikliğinin ise yüzde 1,4 oranında artırdığını gösterdi.

Öte yandan, yeterli sayıda kayıtlı hemşirenin bulunmadığı her gün için ölüm riskinin yüzde 9,2 ve yeterli sayıda hemşire yardımcısının bulunmadığı her gün için ise ölüm riskinin yüzde 10,3 oranında arttığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.