Bitkisel Ürünler İle Sağlıklı Kış: Kış Çaylarının Saklanması Nasıl Olmalı?

Bitkisel Ürünler İle Sağlıklı Kış: Kış Çaylarının Saklanması Nasıl Olmalı?
Havaların soğuması ile kış mevsimi kendini iyice hissettirmeye başladı. Özellikle bu mevsimde hastalıklardan korunmak için bitki çayları tüketimi artıyor.

Sağlıklı bir yaşam sürmek için bitkisel ürünlere rağbetin arttığını belirten aktarlar, bitkisel çayların nasıl kullanılması ve nasıl saklayarak muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kış mevsiminde zencefil, zerdeçal, kekik ile birçok karışımdan oluşan kış çayları başta olmak üzere diğer bitkisel ürünlere olan ilginin arttığı ifade edilirken, kış çaylarının açıldıktan sonra tekrar kapatılıp oda sıcaklığında korunması gerektiği belirtildi.

Konu hakkında İLKHA'ya konuşan aktar Gülnaz Ergün, kış aylarında sıklıkla tüketilen kış çaylarının tüketimi ve saklanması hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Bitkisel çaylara rağbet var"

Havaların soğumasıyla kuru öksürük belirtilerinden dolayı bitkisel çaylara rağbetin arttığını ifade eden Ergün, "Genel olarak şu anda kötü bir grip var. Soğuk algınlığına bağlı uzun süren bir öksürük rahatsızlığı yaygındır. Buraya gelen vatandaşlara özel karışım çaylarımızla beraber hatmi çiçeği, ada çayı, kış çayları, ıhlamur ve zencefilli macunlarımız var. Bunları öneriyoruz ve genel olarak alanlara iyi geliyor." ifadelerini kullandı.

"Kuru bitkiler rahatlıkla saklanabilir"

Bitkisel çayların açıldıktan sonra olduğu gibi kapatılıp oda sıcaklığında korunması gerektiğine değinen Ergün, hasta olmadan günde iki bardak bitki çayı tüketmenin faydalı olduğunu söyledi.

Ergün, "Özellikle şu anda yaşanan grip hastalığından dolayı buraya gelen çok vatandaş var. Şu anda yaygın olan grip, çok inatçı bir grip ve öksürük var. Düzenli kullanılan bitki çayları da Allah'ın izniyle çok faydalı oluyor. Hasta olunmasa da mutlaka günde iki bardak bitki çayının tüketilmesi faydalıdır. Bu ıhlamur olur, hatmi çiçeği olur ve zencefil kullanılmasını tavsiye ederim. Hem en azında hasta olmaktan korur hem de varsa bir hastalık iyi gelir. Kuru bitkiler rahatlıkla saklanabilir. Bizlerde bulunan bitki çayları genelde kapalı ve paket halindedirler. Sadece paket açıldığı zaman aynı şekilde kapatılıp saklanabilir. Tek şart bitki çayının açık kalmamasıdır ve bu şekilde korunabilir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.