DEM’li belediye imzaladı: Kadınlara ücretsiz HPV aşışı

DEM’li belediye imzaladı: Kadınlara ücretsiz HPV aşışı
 Muhabir
DEM Parti’nin yönettiği Tuşba Belediyesi, kadın çalışanlara regl izni ile ücretsiz HPV (rahim ağzı kanseri) aşısı yapma kararı aldı.

AMİDA HABER - Van Tuşba Belediyesi memurların sosyal haklarında iyileştirme yaptı. Tüm Bel-Sen ile yapılan ek sözleşmede, kadın çalışanların sosyal haklarında iyileştirme yapıldı.

Kadınlar 8 Mart’ta idari izinli

İmzalanan Toplu iş sözleşmesinin ek protokolüne göre; kadınlar ilk kez regl izni kullanabilecek. Ek protokol, kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde izinli sayılmasının yanında HPV aşısının ücretsiz yaptırılması maddesi de eklendi. Kadın çalışanların izin haklarında da iyileştirme kapsayan sözleşmede, doğum yapan kadın çalışana resmi analık izni haricinde sekiz hafta ücretli izin de verilmesi yer alıyor.

hpv-asisi.jpg

Engelliler de izin

Sözleşmeye göre, engelli çalışanlar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli çalışanlar da idari izinli sayılacak. Birinci derece yakın (anne, baba, eş, çocuk) engelli olan çalışanlara izin konusunda kolaylık sağlanacak. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tüm çalışanların izin sayılması protokol ile imza altına alındı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.