Diyarbakır Araştırma 25 gündür başhekimsiz

Diyarbakır Araştırma 25 gündür başhekimsiz
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 25 gündür başhekim atanmadı. Hastanede resmi işler aksamaya başladı.

AMİDA HABER- Sözleşmesi yenilenmeyen Başhekim Muhammed Asena’nın görevine son verilmesinin ardından, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 25 gündür, başhekim atanmadı. Başhekimin yerine Personel Daire Başkanı İhsan Esmer’in vekaleten baktığı, hastanedeki bazı işlerin aksadığı öğrenildi.

Motivasyon düştü

Hastanede başhekim yokluğundan personelde motivasyon düşüklüğü yaşandığı belirtildi. Bin 150 yatak ve 5 bin personel ile bölge illerine hizmet veren hastanede yeni kurulan ikinci MR cihazının da kullanılmadığı öğrenildi.

Boş kadrolar var

Ayrıca, 3 aydır sözleşmesi sona eren bir başhekim yardımcısının halen sözleşmesinin yenilenmediği, boş olan bir başhekim yardımcılığı kadrosuna da atama yapılmadığı öğrenildi.

İl Müdürü Hakan Pamukçu ne yapıyor?

Tüm bunlar yaşanırken Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu’nun birçok kişiye başhekimlik teklifi götürdüğü, ancak kimsenin kabul etmediği öğrenildi. Asena’nın sözleşmesinin yenilenmemesinde Sağlık Müdürü Pamukçu’nun istemediği yönünde bakanlığı görüş verdiği iddia edilmişti. (Haber: Gönül Morkoç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.