Diyarbakır Eğitim Araştırmada klima krizi: Hastaların canı tehlikede!

Diyarbakır Eğitim Araştırmada klima krizi: Hastaların canı tehlikede!

Kaynak:Hasan Kösen

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ve ameliyat servisinde 24 saatten beri soğutma sisteminin çalışmadığı ortaya çıktı. Bazı acil ameliyatlar + 35 derecede yapılırken, onarım çalışmaları sürüyor.

AMİDA HABER- Bir süredir Afrika sıcakları ile mücadele eden Diyarbakır’da büyük bir trajedi yaşanıyor. Her hafta farklı sorunlarla gündeme gelen Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu defa klima sorunu ile gündemde. Günde 20 bin hastanın girip çıktığı Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nin en önemli ve en kritik iki birimi olan yoğun bakım ünitesi ile ameliyathane servisinde 24 saatten bu yana klimaların çalışmadığı ortaya çıktı. Yoğun bakımdaki hastalar kavurucu sıcaklarda nefes bile alamazken, günde 100’e yakın ameliyatın yapıldığı serviste ise + 35 derecede ameliyatlar yapıldı.

Enfeksiyon komitesi: Ameliyatlar iptal edilsin

ameliyathane-hizmetleri-mezun.jpg

Soğutma sisteminin bozulması üzerine Hastanenin enfeksiyon komitesi, ameliyat odalarındaki ideal sıcaklığın 10-18 derece olması gerektiğini belirterek tüm ameliyatların iptal edilmesini önerdi. Ancak bazı Cerrahlar komitenin kararına uymayıp ameliyatlara devam etti.

Başhekim ile 4 yardımcısı izinli

Hastanede büyük bir kriz yaşanırken, Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi ana binasında görev yapan 5 başhekim yardımcısından 1’nin çalıştığı, iki başhekim yardımcısının izinli, ikisinin de raporlu olduğu ortaya çıktı. Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi Başhekimi İhsan Solmaz’ın da izinli olduğu öğrenildi.

‘Hastalarımız sıcaktan ölecek’

459.jpg

Amida Haber’e konuşan hasta yakını, “Diyarbakır Araştırma hastanesinde 30 saattir klimalar çalışmıyor. Hastalar perişan oldu. Yoğum bakımdakiler fenalaştı, durum çok vahim. Yetkililer net bir şey söylemiyor, ortalık berbat. Yoğum bakımda yatanlar kan ter içinde ölümü bekliyor. Sorun çözülmezse hastalar sıcaktan ölecek. Sorunun çözülmesini bekliyoruz. Hastalar kan ter içinde kıvranırken yöneticilerin odalarında klimalar çalışıyor. 24 saati geçti muhatap bulamıyoruz.

Başka bir hasta yakını da feryat ederek, klimaların çalışmaması nedeniyle perişan olduklarını belirterek, “Biraz vicdan” diyerek tepkisini gösterdi.

Onarım çalışmaları sürüyor

Onarım çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu telefonlarımıza yanıt vermedi.

Ülgen: Sıcaklar mikropları yayıyor

Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen ise, “Hastaneler mevsimlere göre hazırlığını yapmalı. Kışın ısınma, yazın serinleme sorunu olmamalı. Kavurucu sıcaklarda hastalar ciddi şekilde etkileniyor. Sıcak havalar mikrop ve salgınların artmasına neden oluyor. Umarız fazla süre geçmeden sorunu çözerler" şeklinde konuştu.

Haber: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum