Diyarbakır Şehir Hastanesi projesi: 1 Milyarlık proje 4 Milyar TL’ye çıktı

Diyarbakır Şehir Hastanesi projesi: 1 Milyarlık proje 4 Milyar TL’ye çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü verdiği ancak yapımı yılan hikayesine dönen Diyarbakır’daki Şehir Hastanesi inşaatının maliyeti 4 kat arttı. Limak’ın 1 milyar TL’ye aldığı ihalenin yeni bedeli 4 milyar TL oldu.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da yaklaşık 7 yıldır yapılması planlanan bin yataklı Şehir Hastanesi İnşaatı için Sağlık Bakanlığı yeniden ihaleye çıktı. 23-29 Kasım 2022 tarihleri arasında firmalar tekliflerini yaptı. En düşük teklifi 3 milyar 924 milyon lira ile Gürbağ verdi. İkinci en iyi teklif ise 3 milyar 950 milyon lira ile Siyah Kalem ile Zey Ortaklığı’ndan geldi. YDA 3 milyar 975 milyon, İntaş ve Nesma 4 milyar 13 milyon, Ahes ile Shem 4 milyar 41 milyon, Rec İnşaat ise 4 milyar 270 milyon lira teklif etti. İhale Komisyonu’nun yakında zamanda teklifleri değerlendirip sonucu açıklaması tahmin ediliyor. Bu teklifler ile 1 yıl içinde proje maliyeti 4 kat artmış oldu.

Limak çekilmişti

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde şehir hastanesi inşaatı geçtiğimiz aylarda durmuştu.1 milyar 93 milyona ihaleyi kazanan Limak Holding, artan maliyetleri gerekçe gösterip onlarca kişiyi işten çıkarmış, maliyetler nedeniyle işten çekildiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.