Diyarbakır’da ‘ilginç’ kan duyurusu: İki evliler gelmesin!

Diyarbakır’da ‘ilginç’ kan duyurusu: İki evliler gelmesin!
Diyarbakır’da 101 yaşındaki babası için kan duyurusu yapan Gazeteci-Yazar Rezan Tovjîn ilana ilginç bir not ekledi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da yaşayan 101 yaşındaki Nimet Karaozan, yaşlılığa bağlı hastalıklarından dolayı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Karaozan için, B RH+ kan ihtiyacı olduğu için, oğlu Gazeteci Yazar Rezan Tovjîn, sosyal medya hesabından kan talebi içeren bir mesaj paylaştı.

kuma-amida.jpeg

İki evliler gelmesin!

Tovjîn, sosyal medya hesabındaki duyurusuna ilginç bir not ekledi. Tovjîn, “Delalno, li ser daxwaza diya min em xwîna mêrên du jinan jî qebûl nakin. (Dostlar, annemin isteği üzerine iki evlilik yapmış erkeklerden kan kabul etmiyoruz) notunu paylaştı.

‘Annem rica etti’

Amida Haber’e konuşan Tovjîn, “Annem kuma değil, ancak babamın ilk eşi vefat ettikten sonra babamla evlenmiş. Babamın ilk evliliğinden olan 4 çocuğunun bakımını üstlenmiş bir kadın. Kumalık konusunda çok hassas, telefonla beni arayarak, iki evlilik yapan erkeklerden kan kabul etme dedi. Ben de ricasını kırmadım, ilana ekledim” dedi.

kan-amida.jpeg

‘Devletin bulamadığı kanı ben buldum’

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda yaşlı babasına kan bulmakta zorlandıklarını belirten Tovjîn, “Kızılay’ın kan bankasında kan yok. Kan ihtiyacı olduğu halde, bugün saat 11.45’te bize bilgi verildi. Geçen yıl 24 Ağustos’ta babam ciddi bir kanama geçirdi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Türk Devleti, ‘her şeye kadir ve her yerde nazır olduğunu’ iddia ediyor. Ama babama kan bulamadı. Şimdi de 3 gündür babamın kanaması var. Yine kan bulamadılar. Ben buldum, ben imkanlarım Erdoğan’dan daha fazla imkan sahibiyim. Hiç kendini övmesin” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.