Diyarbakır’da KBB eziyeti: 3 hastanede doktor yok

Diyarbakır’da KBB eziyeti: 3 hastanede doktor yok

Kaynak:Zelal Sinayiç

İki milyon nüfusa sahip Diyarbakır’da KBB branşında ciddi sorunlar yaşanıyor. Kentteki 3 kamu hastanesinde görev yapan KBB uzmanlarının büyük bölümü rapor alarak izne ayrıldı. Mağdur olan hastalar özele gitmek durumunda kalıyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır ve çevre illere hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ile Askeri Hastanede yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor.

Doktorlar rapor alarak izne ayrıldı

kbb.jpg

İki milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır’da, üç kamu hastanesinde Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru bulunmuyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan 2 doktordan biri izin alırken, diğer doktor ameliyatlara girdiği için poliklinik hizmeti yapmıyor. Selahattin Eyyubi ile Askeri Hastanede görevli KBB hekimlerinin ise raporlu oldukları öğrenildi.

‘Sağlık Müdürlüğü atama yapmalı’

veysi-ulgen.jpg

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen, yaz süreci nedeniyle birçok hastanede kadro sıkıntısının yaşandığını belirterek, “Yaz olduğu için doktorlar izne ayrılıyor. Sağlık Müdürlüğünün normalde izne ayrılan hekimin yerine takviye yapması lazım ama Sağlık Müdürlüğü yapmıyor. Sağlık kurumları iyi yönetilmiyor. Mecbur hizmetten gelen hekim var, onlar ayrılıp gidiyor. Oda bir etken. Yine bölge insanı boşluk görünce batı iline gidiyor, kimi yurt dışına gidiyor” şeklinde konuştu.

‘Kızımı özel hastaneye götürdüm’

kbb2.jpg

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “İki gündür kızımın kulağı ağrıyordu. Önce kızımı Eğitim Araştırma Hastanesine götürdüm. Doktorlardan biri rapor alarak izne ayrılmış, diğeri de ameliyatta olduğu için poliklinik hizmeti vermeyeceğini söyledi. Selahattin Eyyubi ve eski Askeri Hastanesindeki görevli KBB doktorları ise rapor alarak izne ayrıldığı için kızıma bakacak kimse bulamadım. Başka yer bulamayınca kızımı özele götürmek durumunda kaldım” dedi.

Göz doktoru yok

Öte yandan Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı Bağlar semt pikniğinde 20-25 günden bu yana göz doktorunun bulunmadığı belirtildi.

Kriz yaşanmıştı

Öte yandan geçtiğimiz yıl Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KBB doktorları ile başhekimlik arasında sorun yaşanmış, birçok doktor farklı ile gönderilmişti.

Haber: Zelal Sinayiç-özel

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum