Diyarbakır’da sağlık zulmü: Kalp hastası çocuklar il il dolaştırılıyor!

Diyarbakır’da sağlık zulmü: Kalp hastası çocuklar il il dolaştırılıyor!

Kaynak:Zelal Sinayiç

İki milyon nüfuslu Diyarbakır'da iki aydan bu yana Çocuk Kalp Merkezi’nde çocuk hastalara kalp ameliyatı ve anjiyo yapılmadığı ortaya çıktı. Ebeveynler çocuklarını il il dolaştırırken, Tabip Odası sorunun çözülmesi çağrısı yaptı.

AMİDA HABER - 2023 yılı verilerine göre Diyarbakır’ın nüfusu 1 milyon 818 bin 133 olarak kayıtlara geçti. Kentte 0-18 yaş aralığındaki nüfus ise yaklaşık 700 bin ve bu çocuklardan 250 bini 0-4 yaş arası çocuklar oluşturuyor. Sağlık altyapısı nedeniyle çevre illerden kente gelen hastalar da dahil edilince sağlık alanında ihtiyacı karşılanacak çocuk sayısı milyonları buluyor. Sağlık alanında merkezi konumda olan ve nüfusunun üçte biri çocuk olan Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında ne üniversite ne de özel hastanelerde çocuk anjiyosu yapılamıyor.

Hastalar mağdur

cocuk-kalp.jpg

İki aydan bu yana Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki Çocuk Kalp Merkezi, Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun bakım bölümünde çocuk anjiyosu ile kalp ameliyatlarının yapılmadığı ortaya çıktı.

Başhekim dönüş yapmadı

Amida Haber konu ile ilgili Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İhsan Solmaz'a ulaşarak bilgi almak istedi ancak Solmaz'a ulaşamadık.

Randevu var, hizmet yok!

kalp.jpg

Sorun nedeniyle aileler büyük mağduriyet yaşarken, hastaların başka illere sevk edildiği öğrenildi. Hasta yakınlarının farklı illere sevk edilmesi nedeniyle ailelere ciddi maddi külfete neden oluyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi yoğun bakım bölüm sorumluları ile bazı bölüm doktorları arasında sıkıntı yaşandığı, merkezin bu nedenle bir süredir işlevsiz olduğu iddia edildi.

Sağlık Müdürlüğü ne yapıyor?

İki ay geçmesine rağmen Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile Sağlık İl Müdürlüğü’nün sorunun çözümü konusunda bir adım atmaması mağduriyete neden oluyor.

veysi-ulgen.jpg

Tabip Odası: Sorun giderilmeli

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, “Bu durum sağlık hakkı ihlalidir. Mutlaka bu merkezin faaliyete geçmesi lazım. İhtiyacı olan başka illere gidiyor. Sorunun çözümü için ilgili kurumları harekete geçmeye davet ediyoruz. Sorun nedir kamuoyuna açıklama yapılmalı” şeklinde konuştu.

Haber: Zelal Sinayiç

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum