Diyarbakır’da skandal: Bölgenin tek kalp merkezini su bastı

Diyarbakır’da skandal: Bölgenin tek kalp merkezini su bastı
Diyarbakır’da iki yıl önce milyonlarca lira harcanarak yapılan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezinde yaşanan sorunlar giderilmeyince birim sorumlusu Doç. Dr Bedri Aldudak görevi bıraktı.

AMİDA HABER- Doğu ve Güneydoğu'nun tek kalp merkezi olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi her yağmurda sular altında kalıyor. Yaşanan sorunun giderilmesi için kalp merkezinin sorumlusu Doç. Dr. Bedri Aldudak hastane yönetimine defalarca talepte bulundu. Sorun çözülmeyince Aldudak hastane yönetimi hakkında ağır eleştirilerde bulundu, görevi bıraktı.

'Enfeksiyon akıyor'

gazi1.jpg

Hastane yönetiminin hukuk dışı uygulamalarına boyun eğmediği için merkezin cezalandırıldığını iddia eden Aldudak, “Kalp merkezi Diyarbakır’ın yanı sıra bölgenin birçok iline hizmet vermekte. Açıldığı günden bu yana merkezde sorunlar devam ediyor. Onlarca kez Kalp merkezi yoğun bakım Lavabolarının her tarafında enfeksiyona davetiye çıkaracak şekilde sular akmaya devam ediyor. Kateter odasına uzun zamandır bozuk olan saturasyon cihazı tamir edilmedi ve yenilenmedi” şeklinde konuştu.

‘Tehdit ve hakarete maruz kaldı’

hastane.jpeg

Yan dal asistanlarının eğitimi için ihtiyaç duyulan poliklinik alanlarının oluşturulmadığını ifade eden Aldudak, “Cerrahi birim sorumlusu üzerinden ekibin parçalanması doğrultusunda ağır baskı uygulanmaktadır. Ameliyathanede intra operatif TEE yapabilme kapasitesine sahip tek cihaza ve kateter odasında işlemi yönlendirmek için kullanılan, yüzlerce hasta verisinin yüklü olduğu cihaza el konulmuştur. (El koyma sırasında hasta verilerini güvenceye alma talebimiz red edilmiştir) Klinik sektereteri ve sağlık hizmetleri sorumlusu defalarca başhekim yardımcılığı makamına çağrılarak, tehdide ve hakarete maruz bırakılmışlardır” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum