Diyarbakır’da skandal: Sendika başkanı geldi 112 vakaya çıkmadı

Diyarbakır’da skandal: Sendika başkanı geldi 112 vakaya çıkmadı
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Sağlık Sen Genel Başkanı’nın ziyareti nedeniyle Üçkuyular Bölgesi’ndeki 112 ekiplerinin vakaya çıkarılmadığını, başka bölgeden giden ekiplerin de 10 dakika geciktiğini iddia etti.

AMİDA HABER- SES Diyarbakır Şubesi, sosyal medya hesabında paylaştığı mesaj ile ilginç bir iddiaya yer verildi. SES’in iddiasına göre, Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un ziyaret ettiği Üçkuyular’daki 112 İstasyonu ekipleri, ziyaret nedeniyle vakaya çıkmadı. O sırada, yüksek ateş nedeniyle havale geçiren bir çocuğa Tekel Kavşağı’ndaki 122 ekipleri yönlendirildi. Mesafe uzak olduğu için bu ekipler de bölgeye 10 dakika geç ulaştı.

‘5 dakika bile önemli’

SES’in mesajında şu ifadelere yer verildi: “2 Aralık 2022 tarihinde Sağlık-sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve İl Sağlık Müdürlüğünden birkaç yöneticinin ziyaret ettiği Üçkuyular 112’deki ekipler, ziyaret sırasında komuta tarafından vakaya çıkarılmamış, başka bölgedeki istasyonlar vakaya çıkarılmıştır. Bu nedenle 10 dakika gecikme yaşanmıştır. İlk yardımda ilk 5 dakikanın önemi açık ortadayken, neden bu ihmal yaşandı? Hangi ziyaret vakaya çıkmayı engelleyebilir ?”

‘İftira atıyorlar’

İddiaları sorduğumuz Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise “Kesinlikle yalan” dedi. “Bu iddia yıllardır halka hizmet eden sağlık çalışanlarına atılmış bir iftiradır” diyen Ensarioğlu şunları söyledi: “Böyle bir durumun olması mümkün değil. Genel Başkanımız böyle bir duruma müsaade etmez. Halka, sağlık çalışanlarına saygısızlık yapıyorlar” dedi.

(Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.