Diyarbakır’da ‘süründüren’ bina: Lösemili çocuklar sırada!

Diyarbakır’da ‘süründüren’ bina: Lösemili çocuklar sırada!
 Muhabir
Diyarbakır’ın 50 yıllık hastanesinde sadece 15 yatakla hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü’nde hastaların tedavileri aksamaya başladı. Yatak olmadığı için, hastalar sırayla tedaviye çağrılıyor.

AMİDA HABERDiyarbakır’da 1974 yılında kurulan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, artan hasta kapasitesine yetişemiyor. Hastalar yer ve yatak yetersizliğinden dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor, tedavilerde aksaklıklar oluşuyor. Tedavilerin aksadığı bölümlerden biri de Çocuk Hematoloji Bölümü. Lösemi hastası çocukların tedavi gördüğü bölümde, hastalara sadece 15 yatak ile hizmet verilmeye çalışılıyor. Yatak yetersizliği nedeniyle, haftalarca tedavi sırası bekleyen çocuklar var.

newe-2024-12-03t235900-014.jpg

Tedaviler aksıyor

Lösemili çocukların tedavilerinin aksatılmasının kalıcı hasarlara neden olduğunu belirten aileler çözüm bulunmasını istiyor. Kızının tedavisini Dicle Çocuk Hematoloji Bölümü’nde yapan bir hasta yakını Amida Haber’e, yaşadıkları içler acısı durumu anlatarak, onlarca çocuğun tedavisinin düzenli bir şekilde yapılamadığını söyledi.

newe-2024-12-03t235923-045.jpg

‘Çözüm üretilmiyor’

Hasta yakını şunları söyledi: “Kızım Dicle Üniversitesi Çocuk Hematoloji bölümünde lösemi tedavisi görüyor. Yaklaşık 7 hafta öncesinde bel tedavisi (kemoterapi) almamız gerekirken her hafta yatak yok diyerek tedavimiz erteleniyor. Bizim gibi mağdur olan, üstelik başka şehirden gelen bir sürü çocuk var, hasta sayısı çok, yeterli yatak yok. Bunun biz de farkındayız ama herhangi bir çözüm üretilmiyor, sıraya alınmıyor. Bunun için bir çaba da sarf etmiyorlar. Bu çocuklar, bu hastalığın bel kemiği olan kemoterapiyi ya da almaları gereken tedavileri zamanında alamazlarsa aksar, ise iyileşme süreci uzar.”

newe-2024-12-03t235702-025.jpg

‘Yerimiz yok’

Konu ile ilgili Amida Haber’e konuşan hastane yetkilileri, “Hastanemiz bölgenin birçok iline hizmet vermekte. Aşırı yoğunluk nedeniyle boş yer kalmıyor. Sadece 15 yatakla hizmet veriyoruz. Yatak boşaldıkça hastaları çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum