Diyarbakır’da ‘Yenidoğan Canlandırma’ eğitimi verildi

Diyarbakır’da ‘Yenidoğan Canlandırma’ eğitimi verildi
Diyarbakır’da ğoğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirme için Yenidoğan Canlandırma Programı uygulama eğitimi verildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personeline "Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)" eğitimi verildi.

Eğitimler 3 gün sürdü

Doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı uygulama eğitimi, 27-29 Mayıs tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğünün eğitim salonunda yapıldı.

canlandirma-egitimi22.jpg

3 gün süren eğitime kamu ve üniversite hastanelerinden 11 hekim, 4 ebe, 7 hemşire, 1 acil tıp teknisyeni ile 1 ambulans ve acil bakım teknikerinden oluşan 24 sağlık çalışanı katıldı. Eğitim programında yenidoğana yapılan müdahalelerde güncel yaklaşımlar ve uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

canlandirma-egitimi.jpg

Amaç yenidoğan ölümlerinin önüne geçmek

Programlar ve çalışmalarla temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditedenin gelişmiş ülke değerlerine ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

canlandirma-egitimi-eee.jpg

Eğitimin son gününde yazılı ve uygulama sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.