Diyarbakır'daki hastane 1439 personele sertifika verdi

Diyarbakır'daki hastane 1439 personele sertifika verdi

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’daki hastane, sertifikalı eğitim programlarıyla 1439 sağlık personeline sertifika verdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, hastane sertifikasyon birimi, 2016 yılında başladığı faaliyetlerini her geçen yıl genişleterek sürdürüyor.

Üç sertifikalı eğitim programı ile hizmet vermeye başlayan birimin, bu yıl itibarıyla program sayısını 10'a çıkardığı bildirildi.

Şimdiye kadar 80 eğitim gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Sertifikalı eğitim programları, sağlık profesyonellerinin bilgi ve becerilerini güncelleyerek belirli uzmanlık alanlarında derinleşmelerini hedefliyor. Bu sayede sağlık çalışanları, en güncel tedavi yöntemleri, teknolojik gelişmeler ve hasta bakım standartları hakkında bilgi sahibi oluyor. Ayrıca, bu eğitimler ulusal ve uluslararası standartlara uygun yetkinliklerin kazandırılmasına ve bu yetkinliklerin belgelendirilmesine de olanak tanıyor. Bu programlarla sağlık çalışanlarının kariyer gelişimlerine destek olmanın yanı sıra, toplum sağlığının iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor. Sağlık sektörünün değişen ihtiyaçlarına uyum sağlamayı kolaylaştıran bu eğitimler, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini artırarak, nitelikli iş gücünün oluşması amaçlanıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.