Diyarbakır’daki sağlık çalışanlarından milletvekillerine çağrı: Destek bekliyoruz

Diyarbakır’daki sağlık çalışanlarından milletvekillerine çağrı: Destek bekliyoruz
 Muhabir
Diyarbakır Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu, SES Amed Şubesi ile Diyarbakır Tabip Odası, vergide adalet talebiyle milletvekillerine çağrıda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu, SES Amed Şubesi ile Diyarbakır Tabip Odası Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünde yaptıkları ortak açıklamada, sağlık çalışanlarının 21 Şubat 2024 tarihinden beri 30 haftadır sağlık merkezleri önlerinde Çarşamba günleri sürdürdükleri vergide adalet isteme eylemlerine devam ettikleri belirtildi.

TBMM’nin yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte, milletvekillerinden çalışanların vergi oranlarının düşürülmesi, gelirde ve vergide adalet için çaba göstermesi ve yasal düzenlemeler yapılmasını beklendiği ifade edilen açıklamada, “TBMM de bulunan 15 partinin 593 milletvekillerine sesleniyoruz, bu duruma seyirci kalmayın, halkın dayanacak hali kalmadı ve bu yoksulluğun toplumumuzda yaratacağı sağlıksızlıktan hepimiz sorumluyuz, çabalarınızı ve desteğinizi bekliyoruz.” denildi.

sesamed-aciklamaee.jpg

Açıklamada hekimlerin şu talepleri dile getirildi:

“%35 vergi kesintisini kabul etmiyoruz. Adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi talebimizi yineliyoruz.

Tüm sağlık çalışanları olarak 30 haftadır sürdürdüğümüz “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerimizi her Çarşamba olduğu gibi taleplerimiz karşılanana dek sürdüreceğiz.

Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için sürdürdüğümüz mücadelemiz devam edecek. Bu mücadeleye destek çağrımızı toplumun her kesimine yapıyoruz. “

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.