Diyarbakır’ın o İlçesi’nde hastalar perişan: İşte nedeni

Diyarbakır’ın o İlçesi’nde hastalar perişan: İşte nedeni
Diyarbakır’ın Hazro İlçe’ndeki 50 yataklı Devlet Hastanesinde cihaz ve hekim eksikliği İlçede yaşayan vatandaşları mağdur ediyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde 7 yıl önce faaliyete giren 50 yataklı Devlet Hastanesi’nde hekim sayısının azlığı İlçede yaşayan vatandaşları mağdur ediyor. Hastanede yeterli doktor ve sağlık personelinin bulunmaması, tıbbi cihazların yetersizliği ve sağlık hizmetlerinin kalitesindeki düşüş, hastaların sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük sorunlar yarattığı belirtiliyor.

hazro1.jpg

Vatandaş çözüm bekliyor

Mağdur olan vatandaşlar, defalarca şikayetlerini yetkililere bildirmelerine rağmen, herhangi bir düzenleme yapılmadığı ve sorunların giderilmediği belirtildi. Hastalar, tedavi için Diyarbakır'a yada Silvan'a gitmek zorunda kalıyor. Bu durum vatandaşlara maddi ve manevi ek yük getiriyor.

“Sesimizi Duyun!”

hazro.jpg

Halkın bu mağduriyetine dikkat çeken Hazrolular, yetkililere seslenerek, “Hastanedeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için acil önlem alınmasını istiyoruz. Hastaneye gittiğimizde ya doktor bulamıyoruz ya da tedavi için gerekli cihazların olmadığını öğreniyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını ve bu duruma acil bir çözüm bulmalarını istiyoruz.”

Yetkililere çağrı: Halk sağlığı tehlikede

Hazro Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu sağlık hizmeti eksikliklerinin bir an önce giderilmesi, bölge halkının en büyük beklentisi. Yetkililerin bu duruma kayıtsız kalmaması ve gerekli iyileştirmeleri bir an önce yapması, halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.