Doğu Pediatri Derneği’nden uyarı: ‘Hayır’ demeyi öğretin

Doğu Pediatri Derneği’nden uyarı: ‘Hayır’ demeyi öğretin
Doğu Pediatri Derneği, çocuk istismarına karşı farkındalık açıklaması yayınlandı. Pediatristler, ailelerin çocuğa “hayır”ı öğretmeleri gerektiği uyarısında bulundu.


AMİDA HABER - Doğu Pediatri Derneği’nin açıklamasında, çocuk istismarına karşı farkındalık yaratmak için kınama metni yayınladı. Açıklamada, çocuk istismarının arttığına dikkat çekilerek, “Öfkeliyiz…Savunmasız bir çocuğa yapılanlar kabul edilemez” denildi. Açıklamada ailelere altın niteliğinde uyarılar yapılarak şu ifadelere yer verildi:
“İstismar edenin yaklaşımı çocukla arasında bir güven ilişkisi oluşturur ya da var olan bir güven ilişkisini kullanır. Çocuğa özel olduğu için, onu sevdiği için bunu bir sevgi ifadesi olduğu için ona yaptığını söylemiş olabilir. Çocuğunuza HAYIR! demeyi öğretin. Bu çok önemlidir. Çocuğun istemediği bir durum karşısında hayır diyebilmeli ve onu zorlamamalıyız. Birisi çocuğa dokunduğunda çocuk kendini kötü hissediyorsa bu en net haliyle kötü dokunuştur. Çocukları bunun ayrımına varmaya ve kendini ifade etmeye teşvik etmeliyiz. Çocuğa özel bölgelerini öğretmeliyiz. Mahrem bölgelerin kimseye gösterilmemesi gerektiğini bu alanlara başkalarının dokunmaması gerektiği üzerine çocukla konuşulmalıdır.”
Açıklamada, çocukların oyun ve eğitim hakkının elinden alınmaması gerektiği belirtildi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.