Göz hastaları kırlangıç otuna umut bağladı
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
AMİDA HABER - Elazığ'da kırlangıç otu ile göz hastalıklarına yönelik alternatif bir tedavi yöntemi uygulayan Mehmet Sait Karadağ, üç yıl önce Avustralya'dan gelen bilgileriyle başlattığı bu tedavi, günde 200 hasta tarafından talep ediliyor.
Basına konuşan Karadağ, hizmetini tamamen gönüllü ve ücretsiz sunduğunu, amacının insanlara yardımcı olmak olduğunu söyledi.
'Randevu talep etmeyen hastaları geri gönderiyoruz'
Uyguladığı tedavi yöntemi ile ilgili bilgi veren Karadağ, ''Bu tedaviyi 3 yıldır Elazığ'da yapıyorum. Konya Meram'da Cengiz Amca adından bir dededen gördüm. O da bu tedaviyi bize Avustralya'dan Doç. Dr. Maria Treben'den öğrenmiş. Hastaydım ve bende migren ve sinüzit ile yakını görme problemi vardı. Bunu bir türlü ilaçlarla tedavi edemedim. Ben dedeye gittim ve iyileştim. İyileştikten sonra bu kadar güzel, faydalı olan bir ilimden neden diğer kardeşlerim faydalanmasın diye Elazığ'da uygulamaya karar verdim. Burada bu otu bir tülü bulamadık. Tekrardan dedeye müracaat ettik. Bu otun sadece Karadeniz'de olduğunu öğrendik. Oraya gittik, araştırmalarımızı yaptık ve kırlangıç otunu bulup getirdik. İki afta kullanıyoruz, bittikten sonra tekrardan gidip getiriyoruz. Özellikle göz kuruluğu, göz tansiyonu ve sarı noktaya iyi geliyor. Göz kuruluğu olan birçok hastamız kurtuldu. Anacak sarı noktayı bu ilaç tamamen kurtarmıyor, ilerlemesini durduruyor. Göz tansiyonu hastamız ilk kullandığında hiç yokmuş gibi ve ikinci seansta ise tamamen rahatlamış oldu. Bununla birlikte özellikle sinüzit ve baş ağrısı olanlarda çok ciddi manada faydası var.
'Amacımız insanlara faydalı olabilmek'
Özellikle kalp krizi geçirmiş, kalp ameliyatı olmuş ya da kalbine stent takılan insanlar doktor belgesi getirmeden bakmıyorum. Evvela doktora müracaat edecekler sonradan bana gelecekler. Çünkü hiçbir şeyin şakası yok, sonuçta bu sağlık. Amacımız insanlara faydalı olabilmek. Elimizden geldiği kadar bunu her insana ulaştırmaya gayret edeceğiz. Biz bu işlemi tamamen Allah rızası için gönüllü olarak yapıyoruz. Hiç kimseden bir ücret almıyoruz. Çok ciddi manada yoğunluk var. Hemen gelmesinler bizden randevu talep etmeyen hastalara bakmıyoruz, geri gönderiyoruz. Günde 200 insan geliyor. Biz sadece Elazığ'a hizmet etmiyoruz. Malatya, Batman, Bingöl, Tunceli, Gaziantep ile yurtdışından gelenler var” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.