Hastalar için ‘Onaylı Randevu Sistemi’ başladı: Peki nasıl işliyor?

Hastalar için ‘Onaylı Randevu Sistemi’ başladı: Peki nasıl işliyor?
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan hastanelerde yeni dönem randevu sistemi bugün 13 Mayıs itibarıyla başladı. Onaylı Randevu Sistemi’nin doğru kullanımı için de Sağlık Bakanlığı vatandaşları uyardı.

AMİDA HABER – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 13 Mayıs tarihi itibarıyla hastanelerde 'onaylı randevu' döneminin başlayacağını duyurmuştu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yeni sisteme göre düzenlenerek bugün hayata geçti.

Buna göre hasta, ertesi günkü randevusuna ya saat 20.00'ye kadar onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirecek. İptal edilen randevular da otomatik olarak iptal edilip hizmet bekleyen diğer hastalara tahsis edilecek.

11114.jpg

Sağlık Bakanlığı vatandaşları uyardı

Sağlık Bakanlığı uygulamanın yeni hayata geçmesi nedeniyle vatandaşların iletişim bilgilerinde sıkıntı yaşamaması için, “Randevu onayları için MHRS ve e-Nabız'daki kayıtlı iletişim bilgileri kullanılacaktır. Lütfen iletişim bilgilerinizin güncelliğini kontrol edin.” uyarısında bulundu.

randevu-saglik.jpg

Randevu alma süreci nasıl işleyecek?

Randevu onayı www.mhrs.gov.tr internet sitesi ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden olacak. Onay verilmeyen randevular iptal edilecek.

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Ancak bu kişiler sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular randevu günü öncesi saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek ya da sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alma hakkı olacak.

hastane-sirasi.webp

Yeni sistemde üç gün ve sonrası detayı

Üç gün ve daha sonrası için alınan tüm randevularda onay zorunluluğu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alınan randevular, otomatik olarak onaylanmış olacak. Bir gün sonrası için alınan randevular ise otomatik olarak onaylanmış kabul edilecek.

Onaylı Randevu Sistemindeki bu uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf olup o gruptaki hastalar her zaman randevu alabilecekler. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.