Muş İl Sağlık Müdürlüğü’nden kadınlara kanser eğitimi

Muş İl Sağlık Müdürlüğü’nden kadınlara kanser eğitimi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tekstil sektöründe çalışan kadınlara yönelik kanser eğitimi düzenlendi.

AMİDA HABER - Muş İl Sağlık Müdürlüğü, kadınların sağlığını korumak ve bilinçlendirmek amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Tekstil sektöründe çalışan kadınlar için düzenlenen kanser eğitimi programı, kadınların hayatına değer katmayı hedefliyor.

Sağlık ekipleri tarafından verilen eğitimde kanserin erken teşhisi, korunma yolları ve düzenli taramaların önemi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Kadınların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri destekleniyor

kanser-egitimi.jpg

Eğitimlerin ardından, kadınlar için KETEM’de ücretsiz olarak sunulan tarama programlarına katılım için randevu planlaması yapıldı. Bu programlar sayesinde meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri gibi yaygın görülen kanser türlerinde erken teşhis imkânı sağlanarak kadınların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri destekleniyor.

'Tüm kadınlarımızı taramadan geçirmeyi hedefliyoruz'

tekstil-calisani-egitim.jpg

Muş İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kanserin erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: "İlimizde kanserle mücadelede tarama oranlarını artırmak için çalışmalarımıza hız verdik. Özellikle çalışan kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlarımızı taramadan geçirmeyi hedefliyoruz. Projemizin başlangıcından bu yana taranmadık tek bir kadın kalmayıncaya kadar eğitimlerimize ve taramalarımıza devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.