Otizm profesörü Bünyamin Birkan Diyarbakır’da

Otizm profesörü Bünyamin Birkan Diyarbakır’da
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı’nın Diyarbakır’a kazandırdığı ABA Otizm Merkezi, 7 Mayıs’ta otizm alanında başarılı çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Bünyamin Birkan’ı ağırlayacak.

AMİDA HABER- 7 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde Prof. Dr Bünyamin Birkan’ın katılacağı otizm konferansı düzenlenecek. Konferans, Hacıbaba Pastaneleri’nin Sahibi Yılmaz Elaldı’nın Diyarbakır’a kazandırdığı ABA Otizm Merkezi tarafından düzenlenecek.

Uzmanlar da yer alacak

yilmaz-elaldi.jpg

Konferans ile ilgili bilgi veren Yılmaz Elaldı, otizmli bireylerin halen toplumdan dışlandığına dikkat çekti. Elaldı, 7 Mayıs’ta düzenlenecek konferanstan sonra sohbet, soru cevap ve bilgi transferinin yapılacağını ifade etti. Profesör Doktor Bünyamin Birkan ile ekibinin yanı sıra yine alanında kendini kanıtlamış uzmanların da konferansa katılacağını belirten Elaldı, şunları söyledi: “Hem ailelerin hem eğitimcilerin hem de toplumun otizm alanında bilinmeyenleri bilmeleri sağlanırken, kafasında soru işareti olan ailelerin de daha relaks bir bakış açısını sağlamayı amaçlıyoruz. Zira otizm, zamanında müdahale edilmesi durumunda bir hastalık değil aslında eğitimle tamamlanabilecek bir farkındalıktır” dedi.

‘Kafalarında soru işareti kalmayacak’

Elaldı, konferansın otizmli çocuğu olan aileler için bir şans olduğunu belirterek, “Bu konferans aracılığı ile kafalarında soru işareti kalmayacağına inanıyorum. Bu konferans ile otizmli bir bireyin gelişim sürecinde yaşanan tüm zorlukları bilen biri olarak kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak. Tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.