Özel Bower Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi açıldı

Özel Bower Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi açıldı
Diyarbakır ve bölgede bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin hayallerini gerçeğe dönüştürebileceği yeni tüp bebek merkezi Özel Bower Hastanesi’nde açılarak hizmet vermeye başladı. Birim sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Çavuş, tüp bebek tedavisinin aslında bir yolculuk olduğunu belirterek, “Biz hastalarımıza umut satıyoruz. Bu umudu satarken tabi ki etik değerlerden ve bilimsel ilkelerden hiçbir zaman ayrılmadan bu umudu satmak temel amacımız bu” dedi.

Uğur Kasioğlu

Özel Bower Hastanesi Diyarbakır ve bölgede yaşayan çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin umutlarını gerçeğe dönüştürebilmek için Tüp Bebek Ünitesi’nde hizmet vermeye başladı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Çavuş’un birim sorumluluğunda kurulan ünite, tedavi protokolünü kişiye özel belirliyor. Tüp Bebek Ünitesine başvuran her çiftin tıbbi geçmişi ve infertilite (kısırlık) nedeni detaylı inceleniyor ve en uygun tedavi yaklaşımı öneriliyor.  Başarıyı arttıracak diğer tedavi yöntemleri ise titizlikle uygulanıyor.

‘YERİNDE SAYAN KURUM GERİLEMEYE MAHKÛMDUR’

Açılış için düzenlenen törende konuşan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Binali Mavitaş, “Bizim için büyük bir gelişme. İsterseniz gelişme olarak belirtin ya da tekamül olarak ifade edin. Kurumlar için de, devletler için de, kişiler için de gelişme sürekli olmalıdır. Yerinde sayan, ilerlemeyen kurum gerilemeye mahkumdur. Sürekli gelişime açık olmamız gerekiyor. Sadece iyi bir meslek değil aynı zamanda sosyolojik ve felsefi olarak donanımlı olan biri her zaman başarılı oluyor. Son 6 ay içerisinde kurumumuzda önemli bir gelişme yaşandı. Kadın doğum alanında çalışkan ve başarılı arkadaşlarımızdan oluşan ekibimize Yunus hocamızın da katılmasıyla birlikte daha güçlü bir ekip haline geldi. Çocuk hayat demektir. Hangi sosyal yapı da olursa olsun. Çocuk demek can, hayat ve gelişme demek. Hepimiz biliyoruz ki, çocuğu olmayan bir aile önce sağlığımız diyor, önce aşkımız diyor ama bir süre sonra çocuğun olması için çaba sarf eder. Bugün açılışını yaptığımı ünite bölgemiz ve Diyarbakır’da tüp bebek alanında önemli bir gelişme. Yunus arkadaşımızı da daha önceden de biliyorum çalışkanlığı, dürüstlüğü ve kişiliğiyle kurumumuza büyük katkı sağlıyor. Kendisine bu yolculukta başarılar diliyorum. Teşekkürlerimi iletiyorum bizimle birlikte olmayı kabul ettiği ve katkı sağladığı için” dedi.

‘TÜP BEBEK TEDAVİSİ BİR YOLCULUKTUR’

Tüp bebek tedavisinin aslında bir yolculuk olduğunun altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Çavuş ise, “Bir aileyle birlikte, beraber sürdürdüğümüz bir yolculuk. Biz hastalarımıza umut satıyoruz. Bu umudu satarken tabi ki etik değerlerden ve bilimsel ilkelerden hiçbir zaman ayrılmadan bu umudu satmak temel amacımız bu. Hastanemizin sahibi Hasan Bey’e de çok teşekkür ederim. Onunla birlikte yeni bir yolculuğumuz başladı. Teknik ekipmanımız ve sistemimiz gayet iyi kuruldu. Yeni başlamamıza rağmen sistemimiz gayet iyi ilerliyor” diye konuştu.

‘İNSANLARIN UMUDUNU GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK’

İnsanların umudunu gerçekleştirmek için bir araya geldiklerinin altını çizen Embriyolog Doktor Ayşin Akıncı Bak da şunları söyledi;

“Yeni doğan bir bebeği bekler gibi ekip olarak çok heyecanlıyız. Biz, insanların umudunu gerçekleştirmek için bir araya geldik. 1978 yılında ilk tüp bebek Louise Brown doğduğu zaman çok farklı yöntemler geliştirildi ama sistem hep aynı aslında. Tüp bebeğin başarısı ciddi ve etik çalışan tecrübeli bir ekip ve embriyoloğun becerisinden geçmektedir. Bu yüzden çeyrek asra yaklaşan tecrübemle ben Doktor Embriyolog Ayşin Akıncı Bak, benimle beraber ekibimizde bulunan çok değerli arkadaşlarımız ve ekibimizi bir araya getiren Doç. Dr. Yunus Çavuş hocamızla birlikte çalışıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu birlikteliği sağlayan Diyarbakır ve bölge halkına bu imkanı sunan değerli iş adamı hastane sahibimiz Hasan İpek Bey’e de sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Klasik tüp bebek uygulamalarının dışında farklı bir yöntem uygulamaya başlayacağız. Bu yönüyle Bower Hastanesi’nin Tüp Bebek Birimi bölgedeki tek merkezdir. Ayrıca merkezimizde genetik tanı işlemleride yapılıyor. Bizleri farklı kılan diğer özelliğimiz ise bütün süreç boyunca hastalarımızla beraber sürdüreceğimiz bu yolculukta rehberlik etmemiz. Her aşamada hastalarımızı bilgilendireceğiz. Bu ekip Diyarbakır ve bölgenin tam karşılığı bu yüzden diyoruz ki, mucizeleri kucaklamaya bizimle hazır mısınız?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.