Sağlık Bakanlığı Muhammet Asena’nın sözleşmesini neden yenilemedi?

Sağlık Bakanlığı Muhammet Asena’nın sözleşmesini neden yenilemedi?
Diyarbakır’da başarılı çalışmalarıyla bilinen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammet Asena’nın sözleşmesi uzatılmadı. Peki Asena neden görevden alındı?

AMİDA HABER- Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena’nın sözleşmesini yenilemedi. Asena bugün sağlık çalışanlarıyla vedalaşarak hastaneden ayrıldı. Peki Asena neden görevden alındı. Diyarbakırlılar bu soruya cevap arıyor.

Aylık 70 milyon ciro

10 katlı ve 500 yataklı kapasiteli Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2010 yılında tamamlanarak faaliyete girdi. Ancak açılışı yapıldığı günden bu yana her tarafı dökülen, ihale, rapor ve kirli ilişkilerle gündeme gelen hastaneye önceki yıl Diyarbakırlı doktor Muhammet Asena atandı.

Göreve geldiği günden itibaren enkaza dönmüş sorunları bir bir çözen Asena kısa sürede tüm kentin ve bölge insanının beğenisini topladı. Daha önce hep borçlu olan hastane son dönemlerde aylık 70 milyon ciro ile kara geçti, hastanede günlük 12 bin kişi muayene olacak duruma kavuştu.

Diyarbakırlılar tepkili

Kentin sağlık çıtasını yukarı çeken Asena’nın sözleşmesinin neden uzatılmadığı merak konusu olurken, geçmişte bazı siyasiler Asena’nın alınması için ciddi çaba içinde olmuştu. Asena geçen yıl görevden alınmış, tepki amaçlı 4 yardımcısı istifa etmişti. Asena mahkeme kararı ile görevine iade edilmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.